Το απίστευτο τρικ που χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τις κλήσεις της Τροχαίας - Δείτε βίντεο

pinakida kikloforias pseutiko filo kameres taxititas

Ένα hi-tech τρικ ώστε να ξεγελούν τα τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων έχουν επινοήσει πολλοί λάτρεις της ταχύτητας, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών.

Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου, οι απανταχού αστυνομικές αρχές μεθοδεύουν συστηματικούς ελέγχους με κάμερες οι οποίες «συλλαμβάνουν» όσους κυκλοφορούν με το γκάζι κολλημένο στο πάτημα.

Η παρουσία των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί αποθαρρυντικά για την κίνηση με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Υπάρχει, ωστόσο, και μια μεγάλη μερίδα οδηγών που επινοούν δεκάδες «τρικ» προκειμένου να ξεγελάσουν τις κάμερες ταχύτητας.

τρικ κόλπο αποφεύγουν πρόστιμα τροχαίας κάμερες ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις πιο πρόσφατες… επινοήσεις των οπαδών της ταχύτητας είναι η προσθήκη «ψεύτικών» φύλλων δέντρων στις πινακίδες κυκλοφορίας, αποκρύπτοντας με αυτό τον τρόπο τον αριθμό της πινακίδας.

Η αρχή λειτουργίας του τρικ είναι ιδιαίτερα απλή: Με τη βοήθεια της ηλεκτρομαγνητικής, το ψεύτικο φύλλο «κολλάει» στην πινακίδα, καλύπτοντας κάποια από τα ψηφία της.

Παράλληλα, υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο υπό τη μορμή ηλεκτρονικού κλειδιού, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να σημάνει τη ρίψη του φύλλου, απομακρύνοντάς το από την πινακίδα.

Με αυτό το τρικ, που ήδη έχει αρχίσει να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία στην Ισπανία, πολλοί οδηγοί παραβιάζουν ανερυθρίαστα τα όρια ταχύτητας, ξεγελώντας τις κάμερες ταχύτητας.

Από την άλλη, το συγκεκριμένο τέχνασμα δεν αποτελεί εχέγγυο για την αποφυγή του προστίμου, μιας και οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη αναπτύξει τους απαραίτητους μηχανισμούς για τον εντοπισμό των παρανομούντων οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι το φύλλο καλύπτει μόνο ορισμένα ψηφία της πινακίδας, όταν το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας εντοπίσει μία παράβαση, οι αστυνομικές αρχές εκκινούν έρευνες όπου λαμβάνουν υπόψη και άλλες μεταβλητές όπως είναι η μάρκα, το μοντέλο του οχήματος, αλλά και το τμήμα της πινακίδας που δεν έχει καμουφλαριστεί.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου hi-tech ψεύτικου φύλλου δεν αποτελεί το μοναδικό όπλο των παρανομούντων απέναντι στον νόμο. Πολλοί οδηγοί (και στην Ελλάδα) χρησιμοποιούν φιμέ προστατευτικά πινακίδων από πλεξιγκλάς, αλλά και μηχανισμούς απόκρυψης των πινακίδων. Πρόκειται φυσικά για πρακτικές που είναι παράνομες και επισύρουν αυστηρά διοικητικά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ