Ποιο θρυλικό αυτοκίνητο του παρελθόντος αναβιώνει;

Jensen Interceptor

Πριν από έξι δεκαετίες εμφάνίστηκε ένα «βρετανικό GT με αμερικανική καρδιά», χρησιμοποιώντας έναν θηριώδη κινητήρα V8 της Chrysler. Και σήμερα η εταιρεία που το παρήγαγε οραματίζεται την αναγέννησή του.

Το Jensen Interceptor, που παρουσιάστηκε το 1966 και κατασκευαζόταν για όλη τη δεκαετία που ακολούθησε μέχρι το 1976, είναι ένας αυτοκινητικός θρύλος της Βρετανίας που συνοδεύεται -σαν πολλούς άλλους στην εποχή μας- με μεγάλα όνειρα αναβίωσης.

Jensen Interceptor (1966-1976)
Jensen Interceptor (1966-1976)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όραμα είναι της Jensen International Automotive (JIA), της βρετανικής εταιρείας που μέχρι σήμερα ασχολούνταν με την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κλασικών Interceptor. Και ο πήχης για τη νέα γενιά του βρετανικού sportscar έχει τεθεί τόσο ψηλά, που η βρετανική εταιρεία φιλοδοξεί να σταθεί απέναντι σε ονόματα όπως οι Bentley, Rolls-Royce και Jaguar.

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το νέο Interceptor δεν θα είναι ένα restomod - μια ανακατασκευή παλιών αντιτύπων. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα από λευκό χαρτί, με αλουμινένιο πλαίσιο και V8 κινητήρα τοποθετημένο μπροστά από την τετραθέσια καμπίνα.

Οι εμπνευστές του νέου Interceptor το έχουν οραματιστεί ως ένα πολυτελές GT με έμφαση σε μια αυθεντικά βρετανική, αναλογική οδηγική εμπειρία. Το εντυπωσιακό είναι ότι τόσο το σασί όσο και ο κινητήρας θα εξελιχθούν αποκλειστικά από την ίδια τη JIA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένου ότι η εταιρεία το περιγράφει ως «ultra-luxurious» GT, αυτό μεταφράζεται σε μια πολυτελή καμπίνα με κορυφαία υλικά και έμφαση στη χειροποίητη κατασκευή. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα ακολουθηθεί κλασική συνταγή με ξύλο και δέρμα ή μια πιο σύγχρονη προσέγγιση της πολυτέλειας.

Ο David Duerden, Managing Director της Jensen International Automotive, δήλωσε: «Το πρώτο αυτοκίνητο της JIA σχεδιάζεται και εξελίσσεται από την αρχή για να προσφέρει μια ασύγκριτη, βαθιά βιωματική οδηγική εμπειρία με V8. Παρότι αντλεί έμπνευση από το Interceptor πριν από 60 χρόνια, δεν πρόκειται για restomod, αλλά για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο με τη δική του ταυτότητα».

Η πρώτη teaser εικόνα δείχνει μια κομψή fastback σιλουέτα, μακρύ καπό και έντονες GT αναλογίες. Όλα δείχνουν ότι μιλάμε για τετράθυρο μοντέλο με ευρύχωρη καμπίνα, χωρίς όμως να φτάνει τις υπερβολές σχεδίασης που θα δούμε στο επερχόμενο ηλεκτρικό Jaguar GT.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ