Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το «φρεσκάρισμα» της BMW M4

BMW M4 CSL

Το βαυαρικό sportscar -μαζί με όλη τη BMW Σειρά 4- θα ανανεωθεί σε αρκετούς τομείς για το μοντέλο του 2024: θα αποκτήσει περισσότερη ισχύ αλλά και ανασχεδιασμένο ρύγχος, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία του Μονάχου ήδη βρίσκεται στη φάση των δοκιμών εξέλιξης των πρωτοτύπων του ανανεωμένου Sports-Coupe τόσο στους δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Από όσα φαίνονται από αυτά, οι αισθητικές αλλαγές δεν είναι μεγάλου εύρους, σε αντίθεση με την ενίσχυση του κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει από εσωτερικά έγγραφα της BMW, ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 3.0 λίτρων S58 της M4 Competition θα αποκτήσει 20 περισσότερους ίππους, φτάνοντας έτσι στους 523 hp. Αυτό για τις τετρακίνητες εκδόσεις. Οι πισωκίνητες εκδόσεις M4 Competition θα μείνουν στους 503 hp, ενώ η “βασική” Μ4 φαίνεται ότι θα παραμείνει στους 473 hp.

Άλλες πληροφορίες, στο μεταξύ, αναφέρουν ότι η ίδια αναβάθμιση του κινητήρα θα γίνει και στη μηχανικά πανομοιότυπη M3 Competition xDrive όταν έρθει η ώρα της δικής της ανανέωσης. Και φυσικά στην M3 Touring, η οποία διατίθεται αποκλειστικά σε έκδοση Competition με τετρακίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή της νέας Μ4 -σε όλες τις εκδόσεις- θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2024, για τις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Θα λογίζεται ως μοντέλο του 2025, καθώς η υπάρχουσα Μ4 ήδη είναι μοντέλο 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ