Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023

bmw m4 gt4

Πάνω από ένα χρόνο πριν παραδοθεί στις ομάδες της BMW M Motorsport, η νέα BMW M4 GT4 ολοκλήρωσε τις πρώτες της δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Ισπανία.

Η νέα BMW M4 GT4 θα περιλαμβάνει τα καλύτερα ‘συστατικά’ του τρέχοντος μοντέλου, και επιπλέον θα έχει βελτιωθεί σε ορισμένα σημεία. Εκτός από τις επιδόσεις, οι μηχανικοί της BMW M Motorsport δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευκολία συντήρησης και στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα. Το μοντέλο BMW M παραγωγής αποτελεί μία εξαιρετική βάση, ενώ η νέα έκδοση θα έχει και ορισμένα εξαρτήματα από την BMW M4 GT3. 

BMW M4 GT4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου ενός κλωβού ασφαλείας εγκεκριμένου από τη FIA, προέρχεται από το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ (Γερμανία), όπου επίσης κατασκευάζεται το αυτοκίνητο παραγωγής. Καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση από ιδιωτικές ομάδες της BMW M Motorsport, οι υπεύθυνοι εξέλιξης δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τομείς όπως η εύκολη συντήρηση και το χαμηλό λειτουργικό κόστος.

bmw m4 gt4

Ολόκληρο το σύστημα κίνησης - κινητήρας, κιβώτιο και ηλεκτρονικά - είναι ίδιο με αυτό του μοντέλου παραγωγής. Αυτή η εξαιρετική βάση, που περιλαμβάνει ένα πολυεπίπεδο traction control, έχει βελτιστοποιηθεί λεπτομερώς για χρήση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι υπεύθυνοι εξέλιξης πρόσεξαν ιδιαίτερα το θέμα της ψύξης που αποτελεί πάντα μείζονα πρόκληση στην κατηγορία GT4. Μερικά εξαρτήματα, όπως η οροφή από συνθετικό ανθρακόνημα (CFC) και η φιλοσοφία της πίσω πτέρυγας, έχουν υιοθετηθεί από την BMW M4 GT3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw m4 gt4e

Η χρήση βιώσιμων υλικών όπως οι φυσικές ίνες που αντικαθιστούν εξαρτήματα από carbon και πλαστικό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Η BMW M Motorsport συνεργάζεται με την εταιρεία Bcomp σε αυτό τον τομέα. Άλλοι ισχυροί εταίροι που υποστηρίζουν το BMW M4 GT4 project είναι οι H&R, Ravenol και RECARO.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες. Ένα δεύτερο όχημα δοκιμών θα προστεθεί στο πρόγραμμα στις αρχές του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ