Τι αλλαγές θα φέρει η νέα BMW Σειρά 4

BMW Series 4

Τριάμισι χρόνια μετά το λανσάρισμα της Σειράς 4, η BMW ετοιμάζει την ανανέωση του συμπαγούς της GT -σε όλες τις εκδόσεις Coupe, Convertible, Grand Coupe, M4- για την Άνοιξη του 2024.

Η ανανεωμένη Σειρά 4 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τους Βαυαρούς στο τέλος του 2023 ή στις αρχές του νέου χρόνου, πριν το εμπορικό της λανσάρισμα λίγους μήνες αργότερα. Σε αντίθεση με τις αισθητικές αλλαγές, που θα είναι περιορισμένες, από την ανανέωσή της περιμένουμε περισσότερες εκδόσεις και νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες.

Ανεπίσημο ψιφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας BMW Σειρά 4
Ανεπίσημο ψιφιακό σχέδιο της ενδεχόμενης εμφάνισης της νέας BMW Σειρά 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις αναμένεται να επικεντρώνονται κυρίως σε μικρές αλλαγές στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα. Τα μπροστιnά, μάλιστα, ενδέχεται να υιοθετήσουν τη φωτεινή «υπογραφή» που η BMW εισήγαγε με το πρωτότυπο i Vision Dee.

Η γρίλια δεν αναμένεται να αλλάξει σχεδόν καθόλου τη σχεδιαστική της φιλοσοφία, αλλά αντιθέτως μικρές παρεμβάσεις θα γίνουν στους προφυλακτήρες - παρεμβάσεις που θα παραπέμπουν περισσότερο στη Σειρά 3.

Στο εσωτερικό, το γερμανικό GT θα υιοθετήσει την κυρτή επιφάνεια Curved Display στο ταμπλό, που περιλαμβάνει τις δύο οθόνες -πίνακα οργάνων και πολυμέσων- με το νέο λογισμικό της έκδοσης 8.5 για την κεντρική.

BMW Σειρά 4 Gran Coupe
BMW Σειρά 4 Gran Coupe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Curved Display αναμένεται να περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις, ενώ η βασική αναμένεται να είναι από το 2024 η έκδοση M Sport. Που σημαίνει ότι θα έχει πλουσιότερο εξοπλισμό σε σχέση με τη σημερινή βασική, το οποίο με τη σειρά του αφήνει να εννοηθεί ότι θα μειωθεί το πλήθος των διαθέσιμων εκδόσεων. Με εξαίρεση την Μ4, που θα αποκτήσει μια σειρά από ειδικές εκδόσεις στο δεύτερο μισό της εμπορικής πορείας αυτής της γενιάς της.

BMW Σειρά 4 Convertible
BMW Σειρά 4 Convertible

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές στην ανανέωση της Σειράς 4. Όλες οι εκδόσεις -Coupe, Cabriolet, Gran Coupe και M4- αναμένεται να αποκαλυφθούν επίσημα από την εταιρεία του Μονάχου στο τέλος του 2023 ή στα ξεκινήματα του 2024, και η εμπορική τους διαδρομή θα εκτείνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2028.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ