Το Opel Corsa είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά

Opel Corsa 1

Άκρως επιτυχημένο ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για το Opel Corsa, αφού το γερμανικό μοντέλο κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς με σημαντικό μερίδιο.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου ξεκίνησε τη χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς, παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις νέων μοντέλων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Μπροστάρης σε αυτή την ανοδική πορεία ήταν η Opel, και ειδικότερα το γνωστό μας Corsa.

Αναλυτικότερα, το Opel Corsa ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας για τον μήνα Μάρτιο, με συνολικά 842 αυτοκίνητα και μερίδιο επί του συνόλου 24,7%.

Opel Corsa 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, μετά από αυτή του την επίδοση το Opel Corsa έχει καταφέρει από την αρχή του έτους να σημειώσει 2.415 πωλήσεις, όντας έτσι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς και ξεπερνώντας μεταξύ άλλων και τον περσινό πρωταθλητή πωλήσεων, το δημοφιλές Toyota Yaris.

Το νεότερο Opel Corsa προσφέρεται στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβάνοντας και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Τη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας καταλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός 1,2 των 75 ίππων και ακολουθείται από τον 1,2 Turbo των 100 ή 130 ίππων. Η έκδοση των 100 ίππων συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ, ενώ η ισχυρότερη των 130 μόνο με το 8άρι αυτόματο σασμάν.

Opel Corsa 3

Από πλευράς επιδόσεων, στην έκδοση των 100 ίππων το Corsa φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 9,9 δευτερόλεπτα, με τα 194 χλμ./ώρα να αποτελούν την τελική του ταχύτητα. Στη δεύτερη διαθέσιμη έκδοση των 130 ίππων, η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,7 δεύτερα με αύξηση και στην τελική ταχύτητα που φτάνει στα 208 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέραμε, στην πρώτη περίπτωση το στάνταρ κιβώτιο είναι μηχανικό έξι σχέσεων με την κατανάλωση να φτάνει στα 5,1 λίτρα ανά 100 χλμ., κατά το πρότυπο WLTP, και να το εξαιρεί από την ετήσια καταβολή τελών κυκλοφορίας. Για την ισχυρότερη έκδοση των 130 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο, η μέση κατανάλωση ανεβαίνει στα 5,4 λτ./100 χλμ.

Opel Corsa 5

Η κορυφαία έκδοση του Opel Corsa είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e. Το ηλεκτρικό του μοτέρ αποδίδει με ζωντάνια 136 ίππους που συνοδεύονται από 260 Nm ροπή με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,1 δεύτερα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα.

Με μικτή κατανάλωση στα 15,6 kWh/100 χλμ. η αυτονομία του ηλεκτρικού Corsa μπορεί να φτάσει έως τα 359 χλμ. με μία φόρτιση της μπαταρίας των 50 kWh. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ηλεκτρικό το Corsa-e δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο, ενώ μπορεί και παρκάρει δωρεάν σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Corsa 4

Τα επίπεδα εξοπλισμού των θερμικών εκδόσεων είναι πέντε, Corsa, Edition, Design & Tech, 40 Years και GS Line, και δεν συνδυάζονται με όλες τις εκδόσεις κινητήρα. Για το Corsa-e, τα επίπεδα εξοπλισμού είναι δύο, Edition και Elegance.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Corsa όπως και όλα τα μοντέλα της Opel προσφέρονται αυτή την περίοδο με εγγύηση τελικής τιμής, σύντομο χρόνο παράδοσης και επιδότηση ανταλλαγής για το παλιό αυτοκίνητου του υποψήφιου αγοραστή, ενώ καλύπτονται και από 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης για τα μηχανικά τους μέρη (8 χρόνια για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών εκδόσεων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ