Οι τεχνολογίες που κρύβει το νέο MINI Cooper

MINI Cooper EV 1

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper θα συνεχίσει να έχει τον δικό του χαρακτήρα, όχι μόνο λόγω οδηγικού ταμπεραμέντου αλλά χάρη και στις υπόλοιπες τεχνολογίες που θα φέρει.

Η MINI προχώρησε σε αποκάλυψη του εσωτερικού της νέας ηλεκτρικής γενιάς του hatchback και ταυτόχρονα ανέφερε ότι θα προσφέρει ηχητικό «χαλί» που θα θυμίζει εξάτμιση αυτοκινήτου, καθώς και οκτώ διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

MINI Experience mode
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο MINI Hatch χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό σύστημα ένατης γενιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω πλήκτρων αφής και φωνητικών εντολών, και διαθέτει μία νέα λειτουργία «MINI Experience» με διάφορα προγράμματα οδήγησης που θα επεμβαίνουν στη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, θα διαφοροποιούν τον κρυφό φωτισμό της καμπίνας κ.α.

Η MINI αναφέρει μάλιστα ότι η λειτουργία Balance του συστήματος παράγει ήχους δάσους που θυμίζουν αυτούς που κάνουν οι γρύλοι και ο αέρας όταν περνά μέσα από τα δέντρα.

MINI Cooper EV 5

Μία άλλη λειτουργία, που ονομάζεται Go-kart, φωτίζει την καμπίνα του εσωτερικού με μαύρο και κόκκινο χρώμα, και αλλάζει τις ενδείξεις του head-up display με ένα ταχύμετρο, ενώ παράλληλα βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού και αυξάνει το βάρος του τιμονιού.

Από την άλλη, η λειτουργία Timeless μιμείται τη χροιά της εξάτμισης των ΜΙΝΙ με θερμικό κινητήρα. Οι άλλες λειτουργίες είναι οι Vivid, Trail, Core και Green, με το τελευταίο να φωτίζει πράσινη την καμπίνα και υποβαθμίζει την απόκριση του γκαζιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
MINI Cooper EV 6

Το κυριότερο όμως highlight του εσωτερικού του νέου MINI Hatch είναι η νέα κεντρική οθόνη αφής που θυμίζει σχεδιαστικά το μεγάλο εμβληματικό στρογγυλό ταχύμετρο των παλαιότερων μοντέλων της βρετανικής φίρμας.

Σύμφωνα με τη MINI, πρόκειται για την πρώτη στρογγυλή οθόνη OLED που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο, έχει διάμετρο 9,4 ιντσών και μπορεί να παρουσιάζει εντυπωσιακά μοτίβα και γραφικά.

MINI Airconsole app
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίνακας οργάνων δεν θα υπάρχει, με το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να συνδυάζεται με ένα απλοποιημένο head-up display με τις απαραίτητες πληροφορίες. Ακόμα, προαιρετικά μπορεί να ενσωματωθεί κρυφός φωτισμός στο ταμπλό, μπροστά από τον οδηγό και τον συνοδηγό, σύμφωνος πάντα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Το νέο MINI Hatch θα διαθέτει ακόμα σύνδεση 5G, δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού κλειδιού και αναβαθμίσεις λογισμικού over-the-air, και φυσικά θα διαθέτει ψηφιακό κατάστημα με πρόσβαση σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, εφαρμογές streaming και μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ