Αποκάλυψη του εσωτερικού του νέου MINI Cooper

MINI Cooper Interior reveal

Η MINI διέρρευσε τις ψηφιακές εικόνες της καμπίνας της νέας γενιάς του MINI Cooper, όπου κυριαρχεί και πάλι η τεράστια κυκλική οθόνη και ο σχεδιαστικός μινιμαλισμός με καθαρές επιφάνειες και ρετρό στοιχεία.

Μέσω ενός video που δημοσίευσε η βαυαρική εταιρεία φαίνεται τόσο ο ριζικά ανασχεδιασμένος διάκοσμος στο εσωτερικό του νέου Mini Cooper, όσο και το animation με το οποίο τίθεται σε λειτουργία η οθόνη πολυμέσων στο κέντρο του ταμπλό. Ταυτόχρονα, ανάβει ο κρυφός φωτισμός του εσωτερικού στο κάτω τμήμα του ταμπλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση προκαλεί η λιτότητα του σχεδίου, σε σχέση με την τρέχουσα γενιά του Mini Cooper, και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι. Όμως, υφίσταται το Head-up Display για την προβολή των κύριων πληροφοριών της οδήγησης, ενώ η κεντρική οθόνη απεικονίζει και το ταχύμετρο μαζί με τις λειτουργίες του infotainment.

Κάτω από την οθόνη, ένας μικρός οβάλ πίνακας φιλοξενεί τους φυσικούς διακόπτες για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων βασικών λειτουργιών. Το τιμόνι έχει σπορτίφ προσαναλοτισμό, με παχιά grips στην κλασσική θέση των χεριών, καθώς και κουμπιά για τη διαχείριση του cruise control, του ηχοσυστήματος κ.λπ.

Πρωτοποριακό είναι και το σαγρέ ύφασμα της επένδυσης του ταμπλό, που ξεκινά μονόχρωμο στην πλευρά του οδηγού και συνεχίζει με ένα πλεκτού τύπου μοτίβο στην πλευρά του συνοδηγού. Εκεί το ταμπλό διατρέχεται από τη λεπτή γραμμή του αεραγωγού του κλιματισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του νέου Mini Cooper ακολουθεί τον μινιμαλισμό και του σχεδιασμού του αμαξώματος, που έχει ήδη αποκαλυφθεί. Οι επιφάνειες είναι και εκεί καθαρές, και κυριαρχεί η οκταγωνική γρίλια, τα εκλεπτυσμένα LED φώτα εμπρός με δύο οριζόντια εμβόλιμα στοιχεία και τα τριγωνικά LED πίσω που ενώνονται με μια ενιαία γραμμή που φέρει την ονομασία του μοντέλου. Επίσης, είναι σημαντικά μικρότεροι και οι πίσω πρόβολοι.

Προς το παρόν η εταιρεία του Μονάχου δεν έχει ορίσει ημερομηνία για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mini Cooper. Ωστόσο, ήδη έχουμε δει το σχεδιασμό του εντός και εκτός, και γνωρίζουμε τα υβριδικά και ηλεκτρικά μηχανικά σύνολα με τα οποία θα διατίθεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρικό Mini Cooper E θα έχει μοτέρ 181 ίππων και μπαταρία 40,7 kWh για να προσφέρει αυτονομία 310 χιλιομέτρων (κατά WLPT). Το επίσης ηλεκτρικό Cooper SE θα έχει ηλεκτρικό μοτέρ 215 ίππων και μπαταρία 54,2 kWh για αυτονομία περίπου 420 χιλιομέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ