Ένα λατομείο-φάντασμα γεμάτο με εγκαταλειμμένες Porsche 928 στην Καλιφόρνια

Porsche 928 abandoned

Ο Steve Rhodes, αναζητώντας τοποθεσίες για τα γυρίσματα μιας αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, ανακάλυψε σε ένα λατομείο-φάντασμα στην κομητεία Ventura της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ έναν σκουριασμένο και σκονισμένο θησαυρό από εξαθλιωμένες Porsche 928.

Η Porsche είχε επενδύσει στην 928 το όραμα να γίνει η μεγάλη διάδοχος της 911, αλλά το πλάνο απέτυχε παταγωδώς. Στο πέρασμα των χρόνων η 928 ξεχάστηκε στο πηγάδι της αυτοκινητικής λήθης, και τα αντίτυπά της έχασαν ραγδαία την αξία τους και γνώρισαν το άκαρδο σνομπάρισμα από τους συλλέκτες αυτοκινήτων ανά τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον η 928 θεωρείται όλο και πιο πολύ ένα ποθητό κλασσικό αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεχαστεί η «ιεροσυλία» της να είναι υγρόψυκτη και να έχει τον κινητήρα μπροστά, σε πλήρη αντίθεση με το παλιό αερόψυκτο «τοτέμ» 911 που έχει παραδοσιακά το μοτέρ στην ουρά της.

Οι συνολικά δεκατρείς αυτές εγκαταλειμμένες 928 άντεξαν στον ανηλεή καλιφορνέζικο ήλιο χάρη στην ξηρασία της ερημικής αυτής τοποθεσίας της κομητείας Ventura, και στη γαλβανιζέ επίστρωση των λαμαρινών τους. Η εξάπλωση της σκουρίας, έτσι, παρέμεινε περιορισμένη. Το αντίθετο μάλλον θα ισχύει για τα ηλεκτρικά, για την αξιοπιστία των οποίων η 928 ποτέ δεν φημίζονταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδόξως, ο ιδιοκτήτης αυτών των Porsche 928 φαίνεται να προτιμά να τις αφήσει να αποσυντίθενται στο ερημικό του χωράφι, παρά να τις πουλήσει. «Ο τύπος που του ανήκουν είναι κάπου εδώ τριγύρω, αλλά φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον του να τις φτιάξει, και μου είπαν ότι δεν θέλει ούτε να τις πουλήσει», είπε ο Rhodes.

Εξηγώντας πώς κατέληξαν οι 928 σε αυτήν την έρημο, συνέχισε: «Ένας φίλος του τύπου αυτού που έχει το χωράφι, του ζήτησε να παρκάρει σε μια άκρη μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα. Και βασικά δεν γύρισε ποτέ». Η συλλογή-φάντασμα περιλαμβάνει πολλών ειδών 928, τις παλαιότερες 4.5 λίτρων χωρίς πίσω πτέρυγα, αλλά και τις νεότερες S4 με 5λιτρο κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού δείχνει παντελή περιφρόνηση για προφανώς κάποιες παλιατζούρες με το σηματάκι της Porsche που έχουν κάνει το οικόπεδό του χαβούζα, δεν επιτρέπει σε κανέναν ούτε καν να τις πλησιάσει, έχοντας τοποθετήσει μια τεράστια πύλη και κάμερες ασφαλείας στη μία και μοναδική είδοσο του χωραφιού του.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ