Η Singer φτιάχνει 75 custom και «εκσυγχρονισμένες» αερόψυκτες Porsche 911

Singer Porsche 911

Ανάμεσα στα θρυλικά τετράτροχα που κοσμούν το βρετανικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood βρίσκονται και δύο άψογα αποκατεστημένες και τροποποιημένες αερόψυκτες Porsche 911 του καλιφορνέζικου οίκου Singer.

Η Singer έχει εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου στην custom ανακατασκευή των Porsche, και το αποδεικνύει με τις δύο 911 -της εποχής της 964- που εκθέτει στο Goodwood. Πρόκειται για δύο 911 που έχουν προκύψει από το πρόγραμμα που η Singer ονομάζει Dynamics and Lightweighting Study (DLS).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η αμερικανική εταιρεία θα ανακατασκευάσει 75 αντίτυπα της 911 - καθένα εκ των οποίων θα καλύπτει τις εξατομικευμένες επιλογές του αγοραστή του. Έτσι, κάθε αυτοκίνητο δεν θα έχει όμοιό του, όπως συμβαίνει και με τις δύο του Goodwood που η Singer τις έχει ονομάσει Oxford (σκούρα πράσινη) και Unico (ανοιχτή πράσινη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Oxford είναι βαμμένη στο πράσινο Oak Green Metallic με εσωτερικό σε λευκό χρώμα Bone White και καρό Tartan στο κέντρο των καθισμάτων. Η Unico είναι βαμμένη στο ανοιχτό πράσινο Absinthe Green και διαθέτει εκτεταμένες λεπτομέρειες σε νίκελ τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό, που είναι βαμμένο σε πορτοκαλί Blood Orange.

Πέραν της εμφάνισης, όπως προϊδεάζει το όνομα του προγράμματος DLS (το οποίο εκτελεί το Βρετανικό «παρακλάδι» της Singer), καθεμία από αυτές τις αερόψυκτες 911 έχουν δεχθεί και τροποποιήσεις για τη μείωση του βάρους -κυρίως με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων- και την αύξηση της ισχύος τους. Έτσι, ο επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας 4.0 λίτρων αποδίδει 500 hp στις 9.000 στροφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση είναι επίσης αλλαγμένη, με custom διπλά ψαλίδια εμπρός, ενώ στις πλήμνες εφαρμόζουν ζάντες από μαγνήσιο -στο κλασσικό σχέδιο της εποχής της 964- με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι σε αυτές τις δύο 911 έχει προστεθεί Traction Control, ESP και η επιλογή διαφορετικών προφίλ οδήγησης, για να τεθεί υπό έλεγχο η υπερβάλλουσα ισχύς τους.

Οι δύο 911 που η Singer εκθέτει στο Goodwood, η Oxford και η Ucico, έχουν ήδη πουληθεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις επιλογές των αγοραστών τους. Στα χέρια των τελευταίων θα περάσουν μετά το τέλος του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που διεξάγεται στις 8-11 Ιουλίου 2021 στην επαρχία του Chichester, κοντά στις ακτές της Μάγχης, νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ