Ο ταχύτερος παραβάτης στον κόσμο πήγαινε με 413 χλμ./ώρα - Γιατί δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ

Bugatti Chiron Super Sport Kennedy Center

Μπορεί η παράνομη και άκρως επικίνδυνη πράξη του να καταγράφηκε επίσημα από ραντάρ της Αστυνομίας, ωστόσο ο οδηγός μιας Bugatti Chiron δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Όλο και πληθαίνουν οι αναφορές για οδηγούς hypercars που προσπαθούν να φτάσουν σε δημόσιο δρόμο την τελική ταχύτητα της εξωτικής τους κατασκευής. Και ενώ στη γερμανική Autobahn δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας και αυτό είναι απόλυτα νόμιμο, στο Βέλγιο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Συγκεκριμένα και με το μέγιστο όριο ταχύτητας που μπορεί να κινηθεί κανείς νόμιμα σε αυτοκινητόδρομο του Βελγίου να βρίσκεται στα 120 χλμ./ώρα ένας οδηγός hypercar αποφάσισε να δει αν μπορεί να φτάσει μέχρι και την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός που πιστεύεται ότι βρισκόταν στο τιμόνι μιας Bugatti Chiron -δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές λόγω απορρήτου, ούτε και η ακριβής τοποθεσία- πέρασε μπροστά από ραντάρ με την εξωπραγματική ταχύτητα των 413 χλμ./ώρα.

Η απίστευτη ταχύτητα καταγράφηκε από το ραντάρ της βελγικής Αστυνομίας και έπειτα και από τον υπολογισμό στο περιθώριο λάθους που θα μπορούσε να μετρήσει το ραντάρ ανακοινώθηκε στα 388 χλμ./ώρα.

Το ραντάρ μπορεί να κατέγραψε τον παραβάτη οδηγό ωστόσο ένα κενό στον σχετικό νόμο της χώρας δεν επιτρέπει στις αρχές να κάνουν το αυτονόητο: να κόψουν πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ και να αφαιρέσουν το δίπλωμα του παραβάτη για ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τα πέντε έτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα τα ραντάρ ταχύτητας που χρησιμοποιούνται από τη βελγική Αστυνομία στους αυτοκινητόδρομους της χώρας έχουν καλιμπραριστεί για να καταγράφουν με ακρίβεια ταχύτητες έως 250 ή 300 χλμ./ώρα ανάλογα με τον κατασκευαστή. Πάνω από αυτές τις ταχύτητες και ενώ η ταχύτητα καταγράφεται δεν υπάρχει η σχετική φωτογραφία.

Και στις δύο περιπτώσεις οι κατασκευαστές δεν μπορούν να εγγυηθούν ακρίβεια στη μέτρηση της ταχύτητας και αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να γλιτώσουν το βαρύ πρόστιμο, το οποίο βρίσκει και νομική υποστήριξη.

Αυτό δεν είναι το δεύτερο περιστατικό όπου βελγικό ραντάρ καταγράφει μια εξωπραγματική ταχύτητα και ο οδηγός του hypercar τη γλιτώνει χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, καθώς πριν από μερικούς μήνες στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα ακόμη με τον παραβάτη να περνά μπροστά από το ραντάρ με 306 χλμ./ώρα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ