Αυτός είναι ο δρόμος που κόβει τα περισσότερα πρόστιμα -Πού βρίσκεται;

Κάμερα δρόμος

Έκπληξη προκάλεσε στους άνδρες της Τροχαίας η συχνότητα τέλεσης τροχαίων παραβάσεων σε έναν δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ, η οποία το 2018 έθεσε ως στόχο τη μείωση κατά 50% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2030, και τον πλήρη εκμηδενισμό των τροχαίων δυστυχημάτων μέχρι το 2050, στο πλαίσιο του Vision Zero.

Για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου σχεδίου οι αρμόδιοι φορείς λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ελέγχων στους δρόμους για παραβίαση των ορίων ταχύτητας.

Ειδικότερα, το οδικό δίκτυο της ΕΕ έχει αρχίσει να πλημμυρίζει από κάμερες και ραντάρ ταχύτητας που «τιμωρούν» όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
έλεγχοι με ραντάρ ταχύτητας

Από τις 31 Ιανουαρίου 2020 το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν έχει παύσει να διαπνέεται από τις ίδιες αξίες και να δίνει μάχη για τη «θωράκιση» των δρόμων της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εγκαινιάσει κάποιες εκστρατείες που έχουν στόχο να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων σε δρόμους όπου οι παραβάσεις τελούνται σωρηδόν.

Μία από αυτές τις εκστρατείες έλαβαν χώρα σε ένα τμήμα -με όριο ταχύτητας 65 χλμ./ώρα του αυτοκινητόδρομου- A-380 στην Κομητεία του Ντέβον, όπου σε διάστημα 4 ετών σημειώθηκαν 40 τροχαία ατυχήματα, τα 10 εκ των οποίων περιελάμβαναν σοβαρούς τραυματισμούς.

Η εκστρατεία διήρκησε πάνω από μία εβδομάδα, κατά την οποία οι άνδρες της Τροχαίας επιστράτευσαν ραντάρ ταχύτητας, για τον εντοπισμό όσων βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων, οι οποίοι διήρκησαν συνολικά μόλις 6 ώρες, ο αριθμός των παραβατών ανήλθε σε 2.200 (!), εκ των οποίων οι 125 κινούνταν με ταχύτητα άνω των 96 χλμ./ώρα, ενώ ένας «πιάστηκε» να κινείται με 125 χλμ./ώρα.

έλεγχοι με ραντάρ ταχύτητας

Η εκστρατεία των αστυνομικών αρχών απέδωσε καρπούς, αλλά αυτό που προκάλεσε προβληματισμό ήταν το γεγονός ότι οι περισσότερες παραβάσεις τελέστηκαν από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι γνωρίζουν το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμών των παραβιάσεων του ορίου ταχύτητας, οι αρμόδιοι φορείς έχουν θέσει στο τραπέζι να τοποθετήσουν σταθερές κάμερες ταχύτητες στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ