Έκαναν βόλτα και «έχασαν» για πάντα το αυτοκίνητό τους -Ποιος ήταν ο λόγος

Κατάσχεση αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής ταχύτητας 2023

Αξέχαστη για τους λάθους λόγους θα μείνει η βόλτα ενός ζευγαριού από τη Γερμανία στη γειτονική Δανία με το αυτοκίνητό να κατάσχεται λόγω οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Δανία άλλαξε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με στόχο να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο την οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια αλκοόλ για να γίνουν οι δρόμοι της πιο ασφαλείς για όλους τους χρήστες.

Από ό,τι φαίνεται η είδηση για την αλλαγή του ΚΟΚ στη Δανία δεν έχει γίνει ευρεως γνωστή στη γειτονική Γερμανία και ένα ζευγάρι που ταξίδεψε εκεί με το αυτοκίνητό του έμαθε από πρώτο χέρι τις νέες και ακραίες ποινές που ακολουθούν την οδήγηση με ταχύτητα πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, κατά τη βόλτα του στην πόλη Tonder, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, το αυτοκίνητο του ζευγαριού πέρασε με την ταχύτητα των 107 χλμ./ώρα από ζώνη που το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ήταν 50 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη ταχύτητα ενεργοποίησε φυσικά το ραντάρ που βρισκόταν στην περιοχή και έπειτα περιπολικό της τοπικής αστυνομίας σταμάτησε το ζευγάρι με τους αστυνομικούς να τους ανακοινώνουν τα άσχημα μαντάτα.

Το ζευγάρι έχασε επί τόπου και δια παντός το αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε από τις αρχές και σύμφωνα με τους νέους νόμους της χώρας θα βγει σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στο δημόσιο της Δανίας. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε καθώς κινούνταν με ταχύτητα πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Δανία οι αστυνομικές αρχές έχουν επίσης το δικαίωμα να κατασχέσουν ένα όχημα, αν η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα (άσχετα από το όριο) και αν ο οδηγός έχει ποσότητα αλκοόλ δύο (2) mg/g στο αίμα του. Αυτό ισχύει είτε το αυτοκίνητο ανήκει στον παραβάτη είτε όχι.

Η επί τόπου κατάσχεση αυτοκινήτου είναι ένα ακραίο μέτρο που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά στην Ευρώπη με τις χώρες να προσπαθούν να καταπολεμήσουν την επικίνδυνη οδήγηση.

Εκτός από τη Δανία και η Αυστρία αναμένεται να υιοθετήσει παρόμοια τακτική στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αφού από τον Μάρτιο του 2024 η κατάσχεση αυτοκινήτου θα πραγματοποιείται και εκεί για τους οδηγούς που παραβαίνουν συγκεκριμένες διατάξεις του ΚΟΚ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ