Τον έπιασαν να πηγαίνει με 306 χλμ./ώρα και αθωώθηκε -Ποιος ήταν ο απίστευτος λόγος

Τον έπιασαν να πηγαίνει με 300 χλμ./ώρα και αθωώθηκε -Ποιος ήταν ο απίστευτος λόγος 2023

Αν και κινήθηκε με περισσότερα από 300 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο και πιάστηκε από ραντάρ ταχύτητας, ο οδηγός ενός πολύ γρήγορου αυτοκινήτου δεν δέχτηκε τελικά ούτε ένα ευρώ πρόστιμο.

Από τα πλέον απίστευτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε δημόσιο δρόμο επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η ιστορία ενός οδηγού, ο οποίος κινήθηκε εγκληματικά γρήγορα σε δημόσιο δρόμο αλλά δεν τιμωρήθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα και με βελγικά δημοσιεύματα ένας «δαίμονας της ταχύτητας», πριν από σχεδόν μια 2ετία, αποφάσισε να ανακαλύψει την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει με το αυτοκίνητο του σε δημόσιο δρόμο και επέλεξε ένα τμήμα του βελγικού αυτοκινητόδρομο E 313 που βρίσκεται κοντά στη Λιέγη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με όριο στους αυτοκινητόδρομους του Βελγίου τα 120 χλμ./ώρα και έχοντας αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, το αυτοκίνητο πέρασε μπροστά από το ραντάρ, το οποίο λειτούργησε κανονικά. Ωστόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος στις βελγικές αρχές, δεν χρεώθηκε κάποια παράβαση.

Ο λόγος που ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έλαβε ούτε μία κλήση από την βελγική αστυνομία εντοπίζεται σε μια «τρύπα» που υπάρχει στη σχετική νομοθεσία αναφορικά με το καλιμπράρισμα και τη λειτουργία των συγκεκριμένων ραντάρ ταχύτητας.

Ειδικότερα τα κινητά ραντάρ ταχύτητας Redflex NK7 που χρησιμοποιούνται από τους Βέλγους έχουν ρυθμιστεί να καταγράφουν παραβάσεις του ορίου ταχύτητας έως και τα 300 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου κινούνταν την ώρα που πέρασε μπροστά από το ραντάρ με 306 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ενώ η παραπάνω ταχύτητα καταγράφηκε στην οθόνη του ραντάρ, ως ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα, το σύστημα που κάνει τη λήψη της σχετικής φωτογραφίας δεν λειτούργησε αφού έχει ρυθμιστεί να το κάνει έως και τα 300 χλμ./ώρα, σύμφωνα και με το νόμο.

Έτσι, χωρίς την απαραίτητη φωτογραφία, οι αρχές δεν είχαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο ως προς το αυτοκίνητο που πέρασε μπροστά από το ραντάρ ταχύτητας και έτσι δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε τον οδηγό του, ο οποίος παραμένει άγνωστος ακόμη και σήμερα, δύο περίπου χρόνια μετά το συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ