Έρχονται νέοι κινητήρες για το αθάνατο Lada Niva

Lada Niva

Το θρυλικό σκληροτράχηλο τετρακίνητο της Lada αναβαθμίζεται, εγκαταλείποντας τον διαβόητο κινητήρα 1.7 λίτρου -που διαθέτει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990- για δύο νέες μονάδες 1.6 και 1.8 λίτρου.

Οι κινητήρες αυτοί θα προέρχονται από τις νέες γενιές των αυτοκινήτων της Lada, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της AVTOVAZ, Maxim Sokolov, μιλώντας για το πλάνο εκσυγχρονισμού του διαχρονικού Niva.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλάνο αυτό μεσοπρόθεσμα προβλέπει την τοποθέτηση των νέων κινητήρων 1.6 και 1.8 βενζίνης της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που αποδίδουν αντίστοιχα 106 και 126 ίππους. Ο δεύτερος θα τοποθετείται στην έκδοση Niva Sport, η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα από το σπορ παράρτημα της εταιρείας, Lada Sport.

Ως αποτέλεσμα, για ένα αυτοκίνητο εξ ορισμού ταγμένο στην απόλυτη off-road ικανότητα, με το νέο αυτό ισχυρότερο μοτέρ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα μειωθεί από τα 19 στα 12 δευτερόλεπτα, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στις εκτός δρόμου ικανότητες που το έχουν κάνει διάσημο και τόσο δημοφιλές σε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Θυμίζουμε ότι ο κλασσικός κινητήρας που κινεί το Niva τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες είναι η μονάδα του 1.7 λίτρου, που -συνδυαζόμενη με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων- αποδίδει 83 ίππους. Συνεπώς είναι μια αναβάθμιση ισχύος της τάξης περίπου του 50%, μέχρι τους 126 hp. Φυσικά, το Niva θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και μπλοκέ κεντρικό διαφορικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Russian Automobile, το Niva -που διατίθεται κανονικά στη χώρα μας- θα ξεκινήσει να παράγεται με τους σύγχρονους και ισχυρότερους κινητήρες του μετά το τέλος του 2023, ενώ μαζί με ρτην μηχανική ανανέωση θα αποκτήσει και πιο μοντέρνο σχεδιασμό - εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ