Παράταση ζωής για το θρυλικό Lada Niva

Lada Niva Legend 1

Σύμφωνα με στελέχη της Avtovaz, το εμβληματικό 4x4 θα δεχθεί αισθητικές αλλαγές και θα αποκτήσει νέο κινητήρα.

Η Avtovaz ανακοίνωσε αυτές τις μέρες το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης των μοντέλων της Lada, και σύμφωνα με αυτό η ζωή του κλασικού Niva Legend πήρε παράταση για άλλη μία φορά και θα μας συντροφεύει μέχρι το 2030.

Lada Niva Legend 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό κατά νου, η Avtovaz έχει προγραμματίσει ορισμένες βελτιώσεις και αλλαγές για να μπορέσει να κρατήσει το 4x4 της Ρωσίας στην επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη άνοιξη το Lada Niva θα αποκτήσει νέα εσωτερικά πάνελ θυρών που βελτιώνουν την εικόνα και αναβαθμίζουν την συνολική ποιότητα, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει και ενισχυμένη ηχομόνωση στους θόλους για βελτίωσης της ποιότητας κύλισης.

Προς το τέλος του έτους, το Lada Niva θα αποκτήσει νέα φώτα τύπου LED για την μικρή σκάλα και τα πίσω φανάρια, αλλά οι κεντρικοί προβολείς θα παραμείνουν αλογόνου και θα έχουν ενισχυμένη απόδοση.

Lada Niva Legend 4

Αμέσως μετά το τέλος της χρονιάς που διανύουμε,στις αρχές του 2024, το Lada Niva θα αποκτήσει νέο κινητήρα 1,6 λίτρων. Είναι όμως απροσδιόριστο εάν θα έχει καπάκι με 8 ή 16 βαλβίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, το φρεσκαρισμένο Lada Niva θα αποκτήσει νέες βάσεις για την μπροστινή ανάρτηση και ενισχυμένες βάσεις κινητήρα. Ακόμα, η μετάδοση και όλα τα μέρη της θα ενισχυθούν για μεγαλύτερη αντοχή στις εκτός δρόμους διαδρομές.

Lada Niva Legend 5

Αυτή την περίοδο, η Lada κάνει δοκιμές στα νέα μέρη των ανανεωμένων Niva και αμέσως μετά αναμένεται να το λανσάρει στην εγχώρια αγορά. Υπενθυμίζουμε ότι το εμβληματικό τετρακίνητο μοντέλο παράγεται αδιάκοπα από το 1977, με διάφορες ενδιάμεσες αναβαθμίσεις και αλλαγές, ενώ σύμφωνα με το προηγούμενο πλάνο παραγωγής θα σταματούσε η παραγωγή του το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ