Το 5θυρο Lada Niva επιστρέφει στη ζωή -Πότε ξεκινά η παραγωγή του

Lada Niva

Αν και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το πεντάθυρο Lada Niva Legend θα αποσυρόταν από τη γραμμή παραγωγής, η Autovaz αποφασίζει να συνεχίσει την κατασκευή του.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, το αειθαλές εκτός δρόμου όχημα, ξαναξεκινά… την πορεία του από εκεί που την άφησε, στα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου. Βέβαια, πριν να συμβεί αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να λύσει κάποια θέματα τροφοδοσίας. Τούτη την ώρα, υπάρχει πρόβλημα προμήθειας ζωνών ασφαλείας, αερόσακων και μονάδων ABS.

Lada Niva b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες για τη συνταξιοδότηση της πεντάθυρης έκδοσης του Legend πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2021. Τότε, η ζήτηση για το συγκεκριμένο SUV ήταν αρκετά πεσμένη και οι πωλήσεις βρίσκονταν στο ναδίρ. Επομένως, η παραγωγή του θεωρήθηκε ασύμφορη.

Ωστόσο, πιστεύεται πως λόγω της γενικότερης κρίσης που επικρατεί στην κατασκευή των νέων αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, αλλά και ειδικότερα στη Ρωσία, το ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μοντέλο θα αναζωπυρωθεί.

Lada Niva c

Το πεντάθυρο και κλασικό πια, Lada Niva Legend, κυκλοφορεί από το 1996. Μέχρι το 2016 παραγόταν ξεχωριστά, ενώ έπειτα μπήκε στην κύρια γραμμή συναρμολόγησης της Autovaz.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ