Ποιο εμπάργκο στη Ρωσία: Το Lada Niva πωλείται καινούργιο στην Ελλάδα -Πόσο κοστίζει;

Niva new

Με «όπλο» την προσιτή τιμή και τα υψηλά επίπεδα ανθεκτικότητας του, το Lada Niva είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας. Πόσο κοστίζει, όμως;

Τον δικό της μύθο έχει καταφέρει να χτίσει η Lada στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, κατασκευάζοντας μοντέλα που «παντρεύουν» τις εκτός δρόμου ικανότητες και τη μεγάλη ανθεκτικότητα με τη χαμηλή τιμή.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική αυτοκινητοβιονηχανία σχεδίαζε την επιστροφή της στην Ευρώπη το 2024, κάτι το οποίο, ωστόσο, έχει «παγώσει» μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν υποβληθεί στο Κρεμλίνο.

Τιμές Lada Niva Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δυσμενές καθεστώς που έχει διαμορφωθεί για τη Lada, ωστόσο, δεν απαγορεύει στους Έλληνες φίλους της να αποκτήσουν ένα μοντέλο της και δη το ιδιαίτερα δημοφιλές Niva. Το τελευταίο προσφέρεται στη χώρα μας ως καινούργιο (με μηδέν χιλιόμετρα) μέσω ανεπίσημου εισαγωγέα.

Τι χρηματικό ποσό, όμως, χρειάζεται να διαθέσει κάποιος προκειμένου να αποκτήσει ένα καινούργιο Lada Niva στην ελληνική αγορά; Η απάντηση εξαρτάται από την έκδοση που θα επιλέξει κανείς, καθώς το σκληροτράχηλο off-roader προσφέρεται τόσο με τρίθυρο όσο και με πεντάθυρο αμάξωμα.

Lada Niva

Η τιμή εκκίνησης για ένα καινούργιο (σ.σ. του 2022) Lada Niva στη χώρα μας ανέρχεται στα 18.990 ευρώ για την 3θυρη επαγγελματική έκδοση και αυξάνεται κατά 1.710 ευρώ (ήτοι 20.700 ευρώ), εφόσον επιλεχθεί η πλουσιότερη εξοπλιστικά έκδοση Urban.

Τιμές Lada Niva Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την απόκτηση ενός της πιο πρακτικής, 5θυρης έκδοσης Lada Niva ως καινούργια, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να διαθέσουν ένα ποσό που φτάνει τα 20.900 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω τιμές προέκυψαν μετά από αναζήτηση που κάναμε σε ιστοσελίδα με αγγελίες αυτοκινήτων.

Τιμές Lada Niva Ελλάδα

Αμφότερες οι εκδόσεις αμαξώματος ενσωματώνουν έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.690 κ.εκ. που αποδίδει 83 ίππους (5.000 σ.α.λ.)/ 124 Nm (4.000 σ.α.λ.) πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχουν και οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού που αναδεικνύουν περαιτέρω τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του Niva.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ