Ξεκινά νέο σαφάρι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων

ασφάλιση αυτοκινήτων

Το παρατεταμένο Lockdown και ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτόξευσε εκ νέου τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Πλέον, μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο οι παραβάτες.

Σύμφωνα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αυτή τη στιγμή ξεπερνά τις 400.000. Μετά από ένα διάστημα σταδιακής βελτίωσης του προβλήματος και υπό το φόβο της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, ο αριθμός των παραβατών αυξάνεται και πάλι με γοργούς ρυθμούς και έτσι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα οι συναρμόδιοι φορείς αναμένεται να ενεργοποιήσουν και πάλι την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, τη διασταύρωση των στοιχείων θα αναλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέσω των βάσεων δεδομένων που διατηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο και το Υπουργείο Μεταφορών για το στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων. Κατόπιν, εφόσον κάποιος εντοπιστεί ανασφάλιστος, θα κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η αποστολή προστίμων μέσω της Εφορίας (Δείτε τι ισχύει με τα πρόστιμα για τους ανασφάλιστους).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε πως εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση ενός οχήματος έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας λόγω ακινησίας, όσοι έχουν δηλώσει κλοπή ή έχουν διαγράψει οριστικά το αυτοκίνητό τους λόγω απόσυρσης-ανακύκλωσης.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλό είναι να ελέγχουν και τη γνησιότητα των συμβολαίων ασφάλισης που έχουν στα χέρια τους, προκειμένου να μη βρεθούν ανασφάλιστοι λόγω κάποιου πλαστού εγγράφου (δείτε εδώ αν έχετε πλαστό συμβόλαιο ασφάλισης στα χέρια σας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ