Ποια μεταχειρισμένα δεν πρέπει να αγοράσεις;

used cars

Η αναζήτηση φθηνού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ελέω κορωνοϊού και μη χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επανέφερε στο προσκήνιο κακές πρακτικές με θύματα πολλούς καταναλωτές. Τι πρέπει να ελέγξεις σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή; 

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα περιστατικά με καταναλωτές που αγόρασαν δήθεν ελεγμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκαν… σκάρτα. Μάλιστα, οι αναφορές που έφτασαν στα χέρια μας αφορούν περιστατικά με εγγυήσεις που δόθηκαν χωρίς κανένα αντίκρισμα σε συνδυασμό με «περίεργες» υπηρεσίες δωρεάν συντήρησης.

Πιο αναλυτικά, σε αυτές τις περιπτώσεις-που αφορούν ευτυχώς μια μικρή μερίδα εμποριών-οι υποψήφιοι αγοραστές λαμβάνουν σαν έξτρα παροχή τη δωρεάν κάλυψη συντήρησης για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν για service σε συγκεκριμένο συνεργείο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός της πλημμελούς συντήρησης, ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπαίνει στη διαδικασία να ελέγξει το όχημά του σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αν, φυσικά, μετά την πάροδο του συγκεκριμένου διαστήματος ο κάτοχος απευθυνθεί σε άλλο συνεργείο και διαπιστωθούν παραλείψεις ή παραποιήσεις στο όχημα, όπως γυρισμένα χιλιόμετρα, τότε και σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει, αυτό δεν αναγνωρίζεται από την πλευρά του πωλητή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
used cars

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε πως σημαντικό στοιχείο στην αγορά αποτελούν και οι εγγυήσεις που ενδεχομένως να δίνονται. Σε αρκετές περιπτώσεις τα ψιλά γράμματα εντός των συμβολαίων εξαιρούν σημαντικά μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και έτσι, σε πρακτικό επίπεδο, η εγγύηση παύει να έχει ουσιαστικό νόημα. Παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου αναφέρουν πως ο έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει κάποιος στην τελική επιλογή.  Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε τη γνησιότητα του αρχείου συντήρησης, να δείτε αν έχουν γίνει ενέργειες ανάκλησης του μοντέλου και κατ’ επέκταση να διασταυρώσετε αν τα χιλιόμετρα που αναγράφονται είναι πραγματικά. 

Δείξτε, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή πριν την τελική σας επιλογή και θυμηθείτε πως η χαμηλή τιμή και οι τυχόν έξτρα παροχές σε επίπεδο after sales δεν μπορεί να είναι τα βασικά κριτήρια αγοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

Ιδού το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 1.000 χλμ. αυτονομία 

Ρεκόρ πωλήσεων στα supercars- Πόσα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2021

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ