Ασφάλιση αυτοκινήτου: Προσοχή στα πλαστά συμβόλαια

car

Πολλά είναι, πλέον, τα πλαστά συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ανυποψίαστους και μη…ιδιοκτήτες οχημάτων σε περιπτώσεις εμπλοκής σε ατύχημα. 

Αντιμέτωποι με «περίεργες» καταστάσεις έχουν έρθει πολλοί οδηγοί που ενεπλάκησαν σε ατύχημα και ανακάλυψαν πως τελικά ήταν…ανασφάλιστοι. Φυσικά, αναφερόμαστε στα περιστατικά έκδοσης πλαστών συμβολαίων, όπου τα θύματα έχουν καταβάλει κανονικότατα το αντίτιμο για αυτά

Η απάτη «στήνεται» συνήθως μέσω online διαφημίσεων ή πλατφορμών, με τους ανυποψίαστους οδηγούς να έλκονται από τις χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο αλλά ανύπαρκτο πακέτο ασφάλισης. Μετέπειτα και αφού γίνει ηλεκτρονικά η κατάθεση χρημάτων εκδίδεται ένα πλαστό συμβόλαιο (σε συγκεκριμένα έντυπα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιτήδειοι αλλάζουν κάθε φορά τα απαιτούμενα στοιχεία).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει στα χέρια ένα φαινομενικά σωστό συμβόλαιο και μόνο όταν εμπλακεί σε ατύχημα ανακαλύπτει πως η ασφάλεια του δεν είναι έγκυρη. Φυσικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων και εφόσον επικοινωνήσει με τον «ανύπαρκτο» ασφαλιστικό σύμβολο, ενδέχεται ο εκάστοτε επιτήδειος να προχωρήσει σε ασφάλιση την τελευταία στιγμή και έτσι η απάτη να μείνει στην αφάνεια. Υπάρχουν όμως και πολλά περιστατικά, όπου ο οδηγός δεν βρήκε καμία ανταπόκριση και έτσι βρέθηκε εν αγνοία του ανασφάλιστος. 

Υπάρχει τρόπος, όμως, να προστατευτείς απέναντι σε τέτοια περιστατικά; Ο πρώτος και εύκολος τρόπος είναι η επιλογή ενός αξιόπιστου ασφαλιστικού σύμβουλου. Από κει και πέρα η εγκυρότητα ενός συμβολαίου ελέγχεται τηλεφωνικά στα κεντρικά της ασφαλιστικής εταιρείας ή ηλεκτρονικά μέσω μια εξαιρετικά απλής διαδικασίας. 

Εισέρχεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών και με τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ σας μπορείτε να ελέγξετε αν είστε ασφαλισμένοι ή όχι. 

Δείτε εδώ την εγκυρότητα του συμβολαίου σας 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ