Το ηλεκτρικό Land Rover Defender παίρνει το δρόμο της παραγωγής

Land Rover Defender

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζει το μεγάλο της εργοστάσιο στη Nitra της Σλοβακίας για να παίξει καθοριστικό ρόλο στο λανσάρισμα των εννέα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προγραμματίζει μέχρι το 2030.

Η βρετανική εταιρεία -που ανήκει πλέον σε ινδικά χέρια- σκοπεύει να παρουσιάσει τα έξι από τα εννέα EV της μέχρι το 2026. Θα είναι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Range Rover, Discovery και Defender, και το πρώτο εξ αυτών θα είναι το Range Rover EV το 2024. Για την ακρίβεια, αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Land Rover.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ακολουθήσει το ηλεκτρικό Defender -που θα προστεθεί στην πλούσια οικογένεια του βρετανικού τετρακίνητου οροσήμου της αυτοκίνησης- μέσα στην προσεχή διετία, το οποίο όλα δείχνουν πως θα είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής της Nitra.

Η JLR προχώρησε στις ανακοινώσεις για την παραγωγή των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στη Nitra κατά τον εορτασμό της πέμπτης επετείου από τα εγκαίνια του εργοστασίου. Από το 2018 έχουν κατασκευαστεί εκεί περισσότερα απο 365.000 Defender, και πρόσφατα η JLR αναγκάστηκε να βάλει και τρίτη βάρδια για να καλύψει την τεράστια ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο της.

Πλέον η παραγωγή του Defender αυξήθηκε από τα 2.000 στα 3.000 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα, προσφέροντας στη JLR δεκαπλάσια έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη, πρώτη γενιά του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των επενδύσεων στο εργοστάσιο της Nitra για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η JLR πρόσφατα εγκαινίασε και μια εγκατάσταση που της κόστισε περίπου 290 εκατομμύρια ευρώ: το Future Energy Lab, όπου μπορούν να γίνονται δοκιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να στέλνονται δεκάδες πρωτότυπα δοκιμών στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ