Προ των πυλών το Land Rover Defender SVX των 600 ίππων

Land Rover Defender

Αυτό είναι το πιο ισχυρό Land Rover Defender όλων των εποχών. Το Defender SVX βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών εξέλιξής του, με τον V8 κινητήρα της BMW που αγγίζει τους 600 hp.

Το Defender δεν είναι πλέον ένα απλό μοντέλο της Land Rover. Είναι το όνομα μιας ολόκληρης γκάμας μοντέλων, διαφορετικών μεγεθών και απόδοσης, διατηρώντας σε όλα τη βασική και παραδοσιακή αρετή της εξαιρετικής εκτός δρόμου ικανότητας - την οποία στη σύγχρονη εποχή του συνοδεύει με απαράμιλλη πολυτέλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα έκδοση, λοιπόν, που θα προστεθεί στην οικογένεια Defender θα είναι και η ισχυρότερη. Για την ακρίβεια, η πιο ισχυρή από κάθε Defender της ιστορίας. Όλη αυτή η ισχύς, ωστόσο, θα διοχετευθεί για τη περαιτέρω ενίσχυση των εκτός δρόμου ικανοτήτων του, κατά κύριο λόγο, και δευτερευόντως για την άσφαλτο. Η ονομασία της θα είναι SVX.

Ο off-road προσανατολισμός αποδεικνύεται και από τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα από τις δοκιμές εξέλιξής του - από το δυναμισμό που προσδίδουν στο αμάξωμα όλες οι τροποποιήσεις του.

Συγκεκριμένα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν λίγο πιο αιχμηρό και σπορτίφ σχέδιο, ενώ ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί πλήρως. Κάτω από το καμουφλάζ, εκτιμάται ότι υφίστανται νέοι και μεγαλύτεροι αεραγωγοί για την ψύξη του μεγαλύτερου κινητήρα, καθώς και επιπλέον μεταλλικές πλάκες στο δάπεδο για την προστασία του από τις πέτρες στο άγριο τερέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, οι θόλοι των τροχών δείχνουν πιο μυώδεις, ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί και το ύψος από το έδαφος. Το πρωτότυπο φορά χωμάτινα ελαστικά BF Goodrich Trail Terrain T/A, που θα μπορούσαν να περάσουν και στο Defender SVX παραγωγής, ενώ στην ουρά διακρίνονται τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, πιο δυναμικές και διαφορετικές από κάθε άλλο Defender.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει γίνει γνωστό ότι αυτή η έκδοση θα φορά τον προερχόμενο από τη BMW V8 κινητήρα 4.4 λίτρων με διπλό turbo -που έχει και το Range Rover- στη θέση του 5λιτρου V8 των 525 ίππων που έχουν οι εκδόσεις Defender 90 και 110. Ο πρώτος κινητήρας αποδίδει 625 ίππους στις νέες BMW X5 και X6 M Competition.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Defender SVX αναμένεται να προστεθεί στην οικογένεια του εμβληματικού βρετανικού off-roader το Δεκέμβριο του 2023, και η αρχική τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεκινά πάνω από τις 140.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ