Το πρώτο ηλεκτρικό Range Rover έρχεται το 2025

Range Rover 2022 1

Στην τεράστια άνθιση των μεγάλων ηλεκτρικών SUV από την Κίνα μέχρι την Αμερική θα προστεθεί εντός της προσεχούς διετίας και ένα ακόμη «βαρύ πυροβολικό»: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover.

Την είδηση για το πρώτο μηδενικών εκπομπών ρύπων SUV της Range Rover ανακοίνωσε επίσημα η Land Rover, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι το βιβλίο παραγγελιών για αυτό θα ανοίξει κιόλας από το τέλος του 2023 - για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα αντίτυπα του βρετανικού EV που θα βγουν από το εργοστάσιο του Halewood της Αγγλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες για το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Range Rover. Πρόκειται για άλλο ένα βήμα της Jaguar Land Rover προς την μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση - στην οποία εντάσσεται και η τεράστια επένδυση στο Halewood, ύψους περίπου 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη μεταμόρφωση της γραμμής παραγωγής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ένα ακόμη βήμα της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εξέλιξη μιας νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας για τα EV του μέλλοντός της, επίσης με σημαντικού ύψους επενδύσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχιτεκτονική αυτή θα ονομάζεται ΕΜΑ και θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά SUV.

Θυμίζουμε ότι η JML παράλληλα εξελίσσει και ένα τετραθέσιο ηλεκτρικό Coupe με το σήμα της Jaguar, που θα παρουσιαστεί την ίδια χρονιά (2025) με το ηλεκτρικό Range Rover. Και πολλοί υποστηρίζουν ότι, με την ηλεκτρική της ισχύ, αυτή θα είναι η πιο ισχυρή Jag όλων των εποχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ