Η θερμική Lamborghini Urus V8 ξεπούλησε, μόνο plug-in υβριδικές διαθέσιμες

Lamborghini Urus V8 Performante

Αν ενδιαφέρεστε για μια αμιγώς θερμική Lamborghini Urus, αυτό το τρένο έφυγε: το ιταλικό Super-SUV με τον κινητήρα V8 εξαντλήθηκε.

Η Urus, μακράν το πιο εμπορικό αυτοκίνητο της ιστορίας της Lambo, σπάει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο. Τώρα, η εταιρεία της Sant' Agata, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι όλη η παραγωγή του SUV αποκλειστικά με τον κινητήρα V8 έχει ήδη προπωληθεί, τόσο στις εκδόσεις S όσο και στις Performante.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό σημαίνει πως πλέον όποιος θέλει να αποκτήσει μια καινούρια Lamborghini Urus -που ανανεώθηκε μόλις πέρσι- θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος του 2024 που θα ανοίξουν οι παραγγελίες της Plug-in υβριδικής έκδοσης του ιταλικού υπερυψωμένου sportscar.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για τη PHEV αυτή έκδοση της Urus. Στην Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid υφίσταται ένα plug-in υβριδικό σύστημα με κινητήρα V8, που αποδίδει 670 ίππους και 900 Nm ροπής, και αυτή μοιάζει να είναι η λογική επιλογή - αν και με μια λογική αύξηση της ισχύος.

Μαζί με την Urus προπωλήθηκαν επίσης όλα τα αμιγώς θερμικά αντίτυπα που θα παραχθούν της Huracan, με τον ατμοσφιαιρικό V10 κινητήρα. Ο διάδοχος του supercar θα έχει επίσης plug-in υβριδικό σύστημα αλλά με μικρότερο θερμικό κινητήρα. Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της η ναυαρχίδα Revuelto, διάδοχος της Aventador, που διατήρησε μεν τον κινητήρα V12 αλλά επίσης τον συνδύασε με υβριδικό σύστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εξηλεκτρισμός των Lamborghini δεν πτοεί καθόλου την εταιρεία της Sant' Agata: ο Winkelmann δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι η Revuelto έχει ήδη κάνει sold-out για όλα τα αντίτυπά της που είναι προγραμματισμένο να κατασκευαστούν μέχρι το τέλος του 2025. Κι όλα αυτά ενώ το 2028 περιμένουμε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lambo, ένα GT 2+2 θέσεων, κι ένα χρόνο αργότερα την EV εκδοχή της Urus.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ