Νέα Lamborghini Urus Performante με 666 ίππους και μειωμένο βάρος (+video)

Νέα Lamborghini Urus Performante 2022

Με το Performante να αποτελεί το νέο συνθετικό του ονόματος της η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα κορυφαία έκδοση της Urus με βελτιώσεις που την κάνουν ελαφρύτερη αλλά και ισχυρότερη.

Η νέα Lamborghini Urus Performante έρχεται να πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας του ιταλικού super SUV με αρκετές αλλαγές και προσθήκες στο αμάξωμα, το εσωτερικό αλλά και τα μηχανικά μέρη, για τους φίλους της ιταλικής εταιρείας που επιθυμούν ακόμη πιο υψηλά επίπεδα απόδοσης στην κατηγορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τις επιδόσεις της η νέα Urus Performante έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της καθώς έσπασε πρόσφατα το ρεκόρ στα SUV παραγωγής στην διάσημη αμερικάνικη ανάβαση Pikes Peak κατεβάζοντας τον χρόνο σχεδόν κατά 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα με τα χρονόμετρα να σταματούν στο 10:32.064.

Η Lamborghini Urus Performante επωφελείται από πολλές αλλαγές που μείωσαν το συνολικό της βάρος κατά 47 κιλά, οδήγησαν σε αύξηση της ισχύος του κινητήρα της, ενώ βελτίωσαν παράλληλα την αεροδυναμική της απόδοση αλλά και την συμπεριφορά της στο δρόμο.

Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι συνολικά η κάθετη δύναμη που ασκείται στο SUV από τον αέρα έχει αυξηθεί κατά 8%, και κατά 38% στο πίσω μέρος χάρη στη νέα αεροτομή αλλά και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τον ενσωματωμένο διαχύτη. Νέο είναι επίσης και το καπό αλλά και ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ πρόσθετα φτιαγμένα από ανθρακονήματα βλέπουμε και στους θόλους των τροχών. Οι νέοι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω έχουν αυξήσει και το συνολικό μήκος κατά 25 χλστ., το οποίο φτάνει τώρα στα 5.137 χλστ., με το πλάτος και το ύψος να βρίσκονται στα 2.026 και 1.618 χλστ. αντίστοιχα.

Νέα Lamborghini Urus Performante 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις συνοδεύονται από νέα ελατήρια και εκ νέου ρυθμίσεις στην ανάρτηση, οι οποίες φέρουν πιο κοντά στο έδαφος το αμάξωμα κατά 20 χλστ., ενώ αύξηση κατά 16 χιλιοστά παρουσιάζουν τα μετατρόχια και φτάνουν στα 1.711 και 1.718 χλστ. αντίστοιχα.

Αναθεωρημένα είναι και τα προγράμματα Strada, Sport και Corsa που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός, τα οποία αλλάζουν την απόκριση του κινητήρα και των ηλεκτρονικών συστημάτων της Urus, ενώ αλλαγές έχουμε και στο σύστημα διεύθυνσης. Τέλος, ένα νέο πρόγραμμα, το Rally, έρχεται να προστεθεί στις επιλογές με στόχο τη βελτίωση της συμπεριφοράς της Urus στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Συνολικά η εκτεταμένη χρήση carbon -προαιρετικά ακόμη και στην οροφή- ήταν εκείνη που έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική εταιρεία να μειώσει το βάρος της Urus, δίνοντας της παράλληλα και τον άτυπο τίτλο του SUV με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρακονημάτινων μερών και εξαρτημάτων στην κατηγορία.

Νέα Lamborghini Urus Performante 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρές αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό με νέες επενδύσεις από alcantara στο στάνταρ εξοπλισμό -προαιρετικά δερμάτινες- και περισσότερη χρήση carbon, αλλά και έξτρα επιλογές διακόσμησης για τους ενδιαφερόμενους, όπως είναι για παράδειγμα η ματ βαφή για χειριστήρια που έρχεται μαζί με το προαιρετικό πακέτο «Dark Package».

Η ισχύς του τετράλιτρου V8 κινητήρα με τους δύο υπερσυμπιεστές εξάτμισης έχει αυξηθεί κατά 16 ίππους και φτάνει πλέον στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής ανέρχεται στα 850 Nm και παραμένει εκεί από τις 2.300 έως και τις 4.500 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερεις τροχούς, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο οχτώ σχέσεων.

Νέα Lamborghini Urus Performante 2022

Με αυτά τα νούμερα απόδοσης η Lamborghini ισχυρίζεται πως η νέα έκδοση του super SUV της έχει την καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππων στην κατηγορία στα 3,23 κιλά/ίππο, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 3,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 306 χλμ./ώρα. Για ένα SUV με βάρος που φτάνει τους 2,15 τόνους εντυπωσιακή είναι και η επίδοση για τα 200 χλμ./ώρα από στάση αφού η Urus Performante χρειάζεται 11,5 δευτερόλεπτα, ενώ για να σταματήσει από τα 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 32,9 μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας και κορυφαίας από πλευράς απόδοσης Urus Perforrmante θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της χρονιάς με την τιμή του super SUV των Ιταλών στην Ευρώπη να ανέρχεται στα 218.487 ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ