Η Jaguar μετέτρεψε μια παρατημένη E-Type του 1965 σε επικό restomod

Jaguar E-Type 1965 restomod

Η Jaguar Classic, ο τομέας ανακατασκευών της βρετανικής εταιρείας, αναστήλωσε και εκσυγχρόνισε μια από τις θρυλικές E-Type και την παρουσίασε στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πέραν της άρτιας ανακατασκευής του θρυλικού roadster με όλα τα αυθεντικά του εξαρτήματα, η Jaguar τοποθέτησε στο εσωτερικό του ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων που επιτρέπει τη δορυφορική πλοήγηση - μια τεχνολογία που φυσικά δεν υπήρχε ούτε καν στην πιο τρελή φαντασία των ανθρώπων της δεκαετίας του 1960.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελισάβετ Β' είχε ανέβει στο θρόνο της Βρετανίας αρκετά χρόνια πριν το βασίλειο της E-Type στον κόσμο της αυτοκίνησης - το Φεβρουάριο του 1952. Και τώρα, αυτόν τον Ιούνιο, στους εορτασμούς του πλατινένιου Ιωβηλαίου -70 ετών βασιλείας- της, η Jaguar παρέδωσε το επικό αυτό restomod (δηλαδή ενός ανακατασκευασμένου και εκσυγχρονισμένου κλασσικού αυτοκινήτου) στο νέο του ιδιοκτήτη.

Ο τελευταίος παρήγγειλε από τη Jaguar μια E-Type κατασκευασμένη τη χρονολογία της γέννησής του. Η Jaguar Classic έκανε το θαύμα της και εντόπισε ένα αντίτυπο του αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε μόλις δύο ημέρες μετά τη μέρα που γεννήθηκε ο εύπορος αυτός πελάτης της. Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα: το αυτοκίνητο δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Η αρχική κατάσταση της συγκεκριμένης Jaguar E-Type
Η αρχική κατάσταση της συγκεκριμένης Jaguar E-Type
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν άλυτο, όμως, το πρόβλημα. Ο τομέας κλασσικών αυτοκινήτων της βρετανικών εταιρεία ανακατασκεύασε ολοκληρωτικά την E-Type αυτή, αλλά και παράλληλα την ενσυγχρόνισε τοποθετώντας LED φωτιστικά σώματα και το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.

Η επιλογή των χρωμάτων ήταν εντελώς βρετανική. Το μπλε χρώμα του αμαξώματοςπροέρχεται από τη σημαία Union Jack του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το κόκκινο χρώμα των δερμάτινων επενδύσεων των καθισμάτων είναι ακριβώς το ίδιο με το κόκκινο των εμβληματικών βρετανικών κουτιών αλληλογραφίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας του αυτοκινήτου ήταν πέραν πάσης επισκευής, και έτσι η Jaguar του τοποθέτησε μια καινούρια μονάδα 4.7 λίτρων, μαζί με νέα πολλαπλή εξαγωγής και εξάτμιση που προσομοιώνει τον αρχικό του αυθεντικό ήχο.

Τη συνέδεσε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, πιο ομαλό, πιο ήσυχο και πιο πολιτισμένο από το σύστημα μετάδοσης της δεκαετίας του '60. Για την αυξημένη ισχύ, επίσης, τοποθέτησε και βελτιωμένη ανάρτηση, αποδοτικότερα φρένα και πλατύτερα ελαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την προσθήκη την ψηφιακής οθόνης για τη δορυφορική πλοήγηση δεν αλλοιώθηκε παρά ελάχιστα το κλασσικό σχέδιο του κεντρικού ταμπλό της E-Type. Η οθόνη αφής, μάλιστα, υποστηρίζει και συνδεσιμότητα του smartphone μέσω Bluetooth. Ακόμη, το εσωτερικό κοσμεί και μια αναμνηστική πλακέτα με την επιγραφή «E-Type 1961-2021».

Μάλιστα, η Jaguar Classic έκανε γνωστό ότι μπορεί να διαθέσει το σύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων και την ψηφιακή οθόνη αφής του εσωτερικού και σε οποιονδήποτε κάτοχο μιας κλασσικής E-Type ενδιαφέρεται να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ