Σπάνια Jaguar E-Type πέρασε 49 χρόνια κλειδωμένη σε μια αποθήκη

Jaguar E-Type 1965 Barn Find

Μετά από μισό αιώνα, αυτή η Jaguar E-Type 4.2 λίτρων Series 1 Fixed Head Coupe βγήκε στο φως και, όταν ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της, η αξία της αναμένεται να αγγίξει τις 180 χιλιάδες Ευρώ.

Η Jaguar κατασκεύασε τη δεκαετία του 1960 μόλις 1.584 αντίτυπα της δεξιοτίμονης E-Type Coupe Series 1, την οποία ακόμα και ο Enzo Ferrari είχε χαρακτηρίσει «το ομορφότερο αυτοκίνητο του κόσμου». Ακολούθησε, λίγο καιρό αργότερα, η έλευση της Series 1.5.

Το συγκεκριμένο της αντίτυπο πωλήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1965 στην εταιρεία Grawford (Oaklands) Farm Ltd, στο Cabrooke. Ένα χρόνο μετά πέρασε στα χέρια ενός επαγγελματία ιππέα αγωνιστικών αλόγων, του David Trenchard Thom από το Exning του Newmarket.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από άλλες δύο αλλαγές ιδιοκτητών, πωλήθηκε το 1971 από την εταιρεία Roger Bradbury Motors στην εν λόγω οικογένεια της East Anglia. Ο αγοραστής της, που την έκανε δώρο στον εαυτό του όταν εξασφάλισε μια θέση καθηγητή, τη χρησιμοποίησε για περίπου δύο χρόνια - κυρίως για να πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο με το λευκό του χάσκι για συνοδηγό.

Γύρω στο 1973, την άφησε ακινητοποιημένη προκειμένου να αλλάξει τις δαγκάνες των φρένων και να κάνει ορισμένες επιδιορθώσεις μικροζημιών στο αμάξωμα. Η τελευταία πληρωμή τελών κυκλοφοριάς έληξε τον Αύγουστο εκείνου του χρόνου, καθώς λόγω άλλων υποχρεώσεων ο ιδιοκτήτης της E-Type δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις εργασίες συντήρησής της.

Έτσι, την άφησε για τα επόμενα 49 χρόνια σκεπασμένη στο γκαράζ του σπιτιού της οικογένειας, με το οδόμετρο σταματημένο στα 128.185 χιλιόμετρα. Κατά συνέπεια, όλα τα εξαρτήματά της -καθώς και οι επενδύσεις του εσωτερικού της- είναι τα αυθεντικά του εργοστασίου, ενώ το αρχικό χρώμα της έχει διατηρηθεί σε αρκετά σημεία του αμαξώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του ότι η Jaguar E-Type είναι ένα από τα σημαντικότερα, ομορφότερα και πλέον περιζήτητα κλασικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, η συγκεκριμένη Series 1 Fixed Head Coupe των 4.2 λίτρων ήταν άκρως δημοφιλής και στην εποχή της, επειδή διέθετε εξελιγμένο κιβώτιο, περισσότερη ροπή και καλύτερα φρένα.

Tο αυτοκίνητο διαθέτει τα γνήσια έγγραφα της άδειας κυκλοφορίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η εταιρεία δημοπρασιών H&H Classics Ltd θα τη βγάλει στο σφυρί στις 16 Μαρτίου 2022, και μετά την ανακατασκευή της η συγκεκριμένη E-Type αναμένεται να φτάσει σε αξία τις 150 χιλιάδες λίρες (180 χιλιάδες Ευρώ).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ