Παρατημένη για 50 χρόνια Jaguar E-Type - Πόσο πωλήθηκε τελικά; (video)

Jaguar E-Type 1965 δημοπρασία τιμή πώλησης 2021

Οι Jaguar E-Type αποτελούν πάντα «αντικείμενο του πόθου» όταν εμφανίζονται σε δημοπρασίες, όπως απέδειξε και αυτή η αυθεντική μη αναπαλαιωμένη Jaguar E-Type roadster του 1965.

Η Jaguar E-Type που βλέπετε στις οθόνες σας βγήκε στο σφυρί στη δημοπρασία Gooding Pebble Beach που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία η E-Type, που δεν έχει αναπαλαιωθεί ποτέ και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κατάφερε να πιάσει το ποσό των 149.167 ευρώ, ένα ποσό που αποδείχθηκε τελικά κατώτερο των προσδοκιών, καθώς οι εκτιμήσεις έκαναν τότε λόγο για 222.000 με 310.000 ευρώ μετά και τον τελευταίο χτύπο του σφυριού.

Μοντέλο του 1965, η μαύρη E-Type της δημοπρασίας ανήκει στην πρώτη γενιά του εμβληματικού roadster των Βρετανών, η οποία θεωρείται από πολλούς -μεταξύ αυτών ήταν και ο... Enzo Ferrari- ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών.

Η συγκεκριμένη E-Type αποκτήθηκε το 1965 και μόλις επτά χρόνια αργότερα, το 1972, κλειδώθηκε σε ένα γκαράζ έχοντας διανύσει 13.090 χιλιόμετρα. Ο πρώτος ιδιοκτήτης κράτησε την E-Type σε αυτή την κατάσταση για τις επόμενες πέντε σχεδόν δεκαετίες μέχρι και τις αρχές του 2021, όταν και πωλήθηκε στον άνθρωπο που την έβγαλε στο σφυρί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσδοκίες για μια υψηλότερη τιμή πώλησης, η οποία τελικά δεν επετεύχθη, προέρχονταν από το γεγονός ότι αυτή η E-Type δεν έχει αναπαλαιωθεί ποτέ και διατηρεί τόσο το αυθεντικό της μαύρο χρώμα, όσο και τον αυθεντικό εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα των 4,2 λίτρων μαζί με το αρχικό χειροκίνητο κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων.

Ακόμη και τα ελαστικά της Dunlop είναι εκείνα που χρησιμοποιούσε το coupe της Jaguar ως καινούριο και όλα αυτά μαζί κάνουν αυτήν την E-Type μια από τις πιο σπάνιες που δεν έχουν δεχτεί εκ νέου κάποιου είδους «περιποίηση», η οποία δόθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη της μαζί με το αυθεντικό εγχειρίδιο χρήσης, πιστοποιητικό αυθεντικότητας , βιβλίου συντήρησης αλλά και αυθεντική εργαλειοθήκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ