Ηλεκτρικό restomod του κλασικού Land Rover Defender με 450 ίππους

Land Rover Defender

Μετά την ηλεκτρική μετατροπή του Range Rover, που παρουσίασε νωρίτερα φέτος, η ECD Automotive τώρα κατασκευάζει και την EV εκδοχή του αρχέγονου Land Rover Defender - με ηλεκτρικά μέρη από την Tesla.

Ίσως είναι η λιακάδα της Florida, όπου έχει τη βάση της η αμερικανική εταιρεία, η αιτία για την οποία η ECD Automotive καταπιάνεται με τα electromods - τις μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων με σύγχρονα συστήματα ηλεκτροκίνησης. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια EV έκδοση του πρωτογενούς Range Rover Classic, και τώρα προανήγγειλε και την αντίστοιχη του παλιού, καλού Land Rover Defender.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ηλεκτρικό σύστημα του Range Rover Classic προέρχεται από την Tesla και -με έναν ηλεκτροκινητήρα- αποδίδει 450 ίππους. Το ίδιο θα τοποθετήσει η ECD και στο Land Rover Defender 110, εξελίσσοντάς το σε δύο πρωτότυπα δοκιμών - που έχουν την ονομασία Project Britton και Project Morpheus.

Η μπαταρία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Defender της ιστορίας θα έχει μέγεθος 100 kWh. Θα προσφέρει αυτονομία περίπου 360 χιλιομέτρων, και θα χρειάζεται περίπου 5 ώρες για την αναπλήρωση της ενέργειάς της σε ταχυφορτιστή. Με τον ηλεκτρικό κινητήρα 450 hp της Tesla, η επιτάχυνση 0-100 km/h θα έρχεται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα - αν αυτό έχει κάποια σημασία.

Η ECD Automotive θα εισάγει αυθεντικά Defender από τη Βρετανία και θα τα ανακατασκευάζει πλήρως, βάσει των προτιμήσεων και επιλογών κάθε αγοραστή. Ακόμα κι αν οι προτιμήσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν το ηλεκτρικό σύστημα, η εταιρεία θα τοποθετεί έναν υψηλών επιδόσεων κινητήρα βενζίνης της General Motors.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους λάτρεις των θρυλικών βρετανικών off-road οχημάτων την απόλυτη δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης του Range Rover ή Land Rover των ονείρων τους, όπως είπε στωικά ο -εκ των ιδρυτών της εταιρείας- Tom Humble.

Η εταιρεία της Florida έχει ήδη 14 παραγγελίες για την κατασκευή κλασικών electromods, μετά την επιλογή της να επιλέξει τα συστήματα ηλεκτροκίνησης της Tesla. Προς το παρόν το ηλεκτρικό LR Defender υφίσταται μόνο σε ψηφιακά σχέδια, αλλά αναμένεται τα πρώτα δύο πρωτότυπα δοκιμών να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Η Jaguar Landr Rover, θυμίζουμε, προγραμματίζει να βγάλει στην παραγωγή το πρώτο -τελευταίας γενιάς, φυσικά- αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover το 2024, και πιθανότατα ένα χρόνο αργότερα το πρώτο ηλεκτρικό Land Rover Defender.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ