Η απόλυτη χλιδή: Η έκθεση της Bugatti βρίσκεται στο σιρκουί της Formula 1 στο Μονακό

Bugatti W16 Mistral Monaco

Η νέα έκθεση αυτοκινήτων της Bugatti εγκαινιάστηκε σε ένα από τα πιο κλασσικά σημεία του πιο εμβληματικού σιρκουί της Formula 1: στη φουρκέτα La Rascasse του Μονακό.

Παρότι στην επαγγελματική εποχή της Formula 1 δεν υπήρξε κάποια Bugatti στην εκκίνηση, η ιστορία της Bugatti στα Grands Prix του Μονακό είναι κομβικής σημασίας. Μια Bugatti Type 35B με οδηγό τον William Grover κέρδισε το πρώτο GP του Μονακό, το 1929, στο σιρκουί που έχει παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτο σχεδόν έναν αιώνα, μέχρι τις μέρες μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άλλος θρύλος των αγώνων, ο Louis Chiron (από τον οποίο έχει πάρει την ονομασία του το supercar της Bugatti) γεννήθηκε στο Μονακό - και έμελλε να κερδίσει αυτόν τον διάσημο αγώνα 32 χρόνια αργότερα. Έτσι, μπορεί κανείς να πει ότι το Μονακό είναι μία από τις κοιτίδες της ιστορίας της Bugatti.

Εξάλλου μόνο υπερ-πλούσιοι κάτοικοι του πλανήτη, σαν αυτούς που βρίσκουν το φορολογικό τους «παράδεισο» στο Μονακό, μπορούν να αποκτήσουν μία Bugatti. Κι από την άποψη αυτή, προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο η εταιρεία -που μάλιστα είναι γαλλική- χρειάστηκε τόσες πολλές δεκαετίες πριν ανοίξει την πρώτη της έκθεση στους δρόμους του Μόντε Κάρλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως περίμενε να βρει το σωστό χώρο - κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η αναμονή άξιζε απόλυτα. Η έκθεση βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος της εμβληματικής La Rascasse, δηλαδή στην προτελευταία στροφή του σιρκουί. Το σημείο αυτό είναι το σκηνικό αμέτρητων αξέχαστων στιγμών του GP του Μονακό.

Στην κεντρική σκηνή της έκθεσης θα βρίσκεται -μέχρι το τέλος Απριλίου- μια Bugatti W16 Mistral, δίπλα σε supercars και hypercars όπως η μοναδική στον κόσμο La Voiture Noire, μία από τις δέκα Centodieci, μια Divo και μια βαμμένη στο χέρι Chiron Pur Sport. Από τις αρχές Μαΐου αυτές οι υπερσπάνιες και δυσθεώρητα ακριβές Bugatti θα αντικατασταθούν με πιο «εμπορικά» αυτοκίνητα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ