Η Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport παραπέμπει στη θρυλική Type 51 (Video)

Bugatti Sur Mesure Pur Sport

H Bugatti εγκαινιάζει το νέο της οίκο «Sur Mesure» για την εξατομίκευση των υπεραυτοκινήτων της με μια εκθαμβωτική παραλλαγή της Chiron, που αποτίει φόρο τιμής στο αυτοκίνητο που κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix το 1931.

Ο νέος, εσωτερικός οίκος εξατομίκευσης στο Molsheim ονομάστηκε «Sur Mesure», που εν ολίγοις περιγράφει στα γαλλικά το ράψιμο κουστουμιού σε ράφτη. Μέχρι στιγμής η γαλλική εταιρεία δημιουργούσε ειδικές εκδόσεις ενός αντιτύπου (one-off) των αυτοκινήτων της, αλλά τώρα -στο πλαίσιο μιας γενικότερης τέτοιας τάσης που εμφανίζουν τελευταία οι εταιρείες που παράγουν supercars- εγκαινίασε το δικό της αντίστοιχο τμήμα εντός των πυλών της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θηριώδης Chiron με τον W16 κινητήρα της (16 κύλινδροι σε τοποθέτηση W), τα 8.0 λίτρα του και τους 1.500 ίππους που γεννά το τετραπλό Turbo του, θα ολοκληρωθεί με τα 40 τελευταία αντίτυπά της - που θα έχουν πλέον τις προδιαγραφές Pur Sport ή Super Sport.

Η Pur Sport θα επιδέχεται κάθε είδους εξατομίκευση που επιθυμεί ο αγοραστής της, και θα σχεδιάζεται λεπτομερώς από τους εξειδικευμένους τεχνίτες του τμήματος «Sur Mesure». Η συγκεκριμένη Pur Sport αντλεί την έμπνευσή της από την αγωνιστική Bugatti Type 51 με την οποία οι θρύλοι της προπολεμικής εποχής των Grand Prix, Louis Chiron και Achille Varzi, κέρδισαν το 1931 Γαλλικό GP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες, προφανείς παραπομπές στην Type 51 είναι το γαλάζιο χρώμα και ο αριθμός 32 στο αμάξωμα της Chiron Pur Sport. Μάλιστα, όπως ίσως μπορεί να γίνει εμφανές, ο αριθμός βάφτηκε με το χέρι στις πόρτες της σύγχρονης Bugatti, όπως ακριβώς και στην αρχέγονη. Αντίστοιχα, με το χέρι τοποθετείται και το χρωματικό μοτίβο που περιλαμβάνει τα γράμματα ΕΒ πάνω από τα εμπρός φωτιστικά σώματα και στους θόλους των πίσω τροχών.

Το ίδιο μοτίβο ΕΒ συνεχίζεται και στα καλύμματα των θυρών. Ανοίγοντας την πόρτα, αποκαλύπτονται οι ευμεγέθεις λέξεις Grand Prix τόσο στο μαρπσιέ όσο και στις πλευρές του τούνελ μετάδοσης, και ο ραμμένος αριθμός 32 στα προσκέφαλα με κόκκινο χρώμα, για να ταιριάζει με τις υπόλοιπες ραφές των καθισμάτων και του τιμονιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bugatti δεν αποκάλυψε το κόστος της συγκεκριμένης εξατομίκευσης της Chiron Pur Sport. Όμως, με δεδομένο ότι η «βασική» Chiron τιμάται 3,27 εκατομμύρια Ευρώ μάλλον για τον αγοραστή της το κόστος δεν ήταν πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ