Σε τιμή που... ζαλίζει πωλείται 1 από τις 10 Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Η Bugatti ξεκίνησε φέτος την κατασκευή των μόλις 10 αντιτύπων της υπερ-σπάνιας και συλλεκτικής Centodieci - και μία εξ αυτών πωλείται στη Γερμανία όσο τέσσερις Chiron.

Μέσα στη φρενίτιδα για την απόκτηση ενός αντιτύπου του γαλλικού supercar, η συγκεκριμένη Centodieci εμφανίστηκε προς πώληση στη γερμανική ιστοσελίδα mobile.de, και η τιμή της είναι 60 τοις εκατό υψηλότερη από τη μέχρι στιγμής γνωστή τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Φτάνει, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, στα 12.990.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bugatti, πρέπει να σημειώσουμε, διαθέτει την Centodieci έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ - συνεπώς ο πωλητής του αυτοκινήτου θα βγάλει 5 εκατομμύρια ευρώ από το τίποτα. Σύμφωνα με αυτόν, η Centodieci αυτή ήταν κλεισμένη από άλλον αγοραστή νωρίτερα, αλλά στην πορεία η κράτηση απελευθερώθηκε. Η παράδοση του αυτοκινήτου, γράφει η αγγελία της πώλησης, θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023.

Με τα χρήματα αυτά μπορεί κανείς να αγοράσει τέσσερις Chiron, το hypercar αξίας 3 εκατομμυρίων της Bugatti στο οποίο η Centodieci βασίζεται. Διαθέτει τον ίδιο W16 κινητήρα 8.0 λίτρων με τετραπλό Turbo, απόδοσης 1.600 ίππων. Μέσω του αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και της μετάδοσης της ισχύος και στους τέσσερις τροχούς, η Centodieci κάνει το σπριντ 0-100 km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική της ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 380 km/h, και όχι στα 420 km/h όπως στην περίπτωση της Chiron. Για τα πρώτα 200 από αυτά χρειάζεται μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, και για να πιάσει τα 300 km/h μόνο 13,1''.

Όταν παρουσιάστηκε, το καλοκαίρι του 2019, η Centodieci δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην εμβληματική Bugatti ΕΒ110. Ακολούθησαν τρία χρόνια εξέλιξης και δοκιών των πρωτοτύπων της για την επίτευξη της άρτιας οδικής συμπεριφοράς, πριν ξεκινήσει νωρίς φέτος η παραγωγή των μόλις 10 αντιτύπων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ