Η Bugatti Chiron Pur Sport έπιασε με άνεση 350 km/h στο Paul Ricard

Bugatti Chiron Pur Sport

Η εστιασμένη στην πίστα έκδοση της Bugatti Chiron μπορεί να έχει χαμηλότερη τελική χάρη στην πιο κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου της, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να επιταχύνει άνετα στα 350 km/h στην πίστα της Μασσαλίας.

H Chiron Super Sport 300+, για παράδειγμα, έχει ονομαστική τελική ταχύτητα που φτάνει τα 489 km/h, οπότε η Pur Sport θα μπορούσε κατά μια παρανοϊκή αντίληψη των πραγμάτων να θεωρηθεί κάπως «αργή» με τριψήφια υστέρηση τελικής ταχύτητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξήγηση κρύβεται στις επιλογές ρυθμίσεων της Pur Sport, που την κάνουν εξειδικευμένη για οδήγηση στην πίστα. Η διαφορετική κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων έχει επιφέρει κατα 15 τοις εκατό πιο κοντές σχέσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η απόκριση του γκαζιού και η διαθέσιμη ροπή στις εξόδους των στροφών.

Έτσι, αξιοποιεί ακόμα περισσότερο την αστείρευτη πηγή ισχύος του W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων, καθώς η ροπή δίνει εκρηκτική αίσθηση ακόμα και με την ανώτερη σχέση στο κιβώτιο, ακόμα και μετά τα 300 km/h. Με βάση και τα 50 λιγότερα κιλά της, η Chiron Pur Sport έδωσε στον οδηγό της, Paul Englert, την αίσθηση μιας ρουκέτας στην έξοδο της κάθε στροφής του Paul Ricard.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ το γαλλικό supercar παραμένει μια κατασκευή σχεδόν δύο τόνων, οι μηχανικοί της Bugatti έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στον έλεγχο της μεταφοράς του βάρους για να δημιουργήσουν ένα από τα κορυφαία σε συμπεριφορά αυτοκίνητα παραγωγής του κόσμου. Σε αυτό συμβάλλει επίσης η σκληρότερη ανάρτηση, κατά 65% στους εμπρός τροχούς και κατά 33% στους πίσω, όσο και τα εξειδικευμένα για αυτήν Michelin Sport Cup 2 R.

Κατά συνέπεια, παρότι η Pur Sport δεν είναι μεταξύ όλων των εκδόσεων της Chiron -Divo, Centodieci, Super Sport 300+ και La Voiture Noire- η ανώτερη σε τελική ταχύτητα, κατάφερε χωρίς κανένα εμφανές σημάδι κόπωσης και χωρίς να βαρυγκομεί να ανέβει στα 350 km/h στην ευθεία Mistral του Paul Ricard. Και ο μύθος της Bugatti συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ