Η Audi φρεσκάρει και κάνει ακόμα ισχυρότερο το e-tron GT

Audi e-tron GT

Η εταιρεία του Ingolstadt ετοιμάζει τη δική της παραλλαγή της ανανεωμένης Porsche Taycan, αναβαθμίζοντας το e-tron GT τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά.

Την ώρα που εξελίσσεται ο “πυρετός” της προετοιμασίας που επερχόμενου Audi A6 Sportback e-tron, η γερμανική εταιρεία προχωρά στην ανανέωση του μεγαλύτερου αδερφού του, του e-tron GT που ξεκίνησε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης για την εταιρεία του Ingolstadt.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη τα πρωτότυπα του ηλεκτρικού sports-sedan δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο της εταιρείας, αλλά η εργασία αυτή είναι ακόμα στα πρώτα της στάδια. Το καμουφλάζ δεν αφήνει να φανούν οι όποιες -μικρές- αισθητικές αλλαγές, ενώ τα φωτιστικά σώματα των πρωτοτύπων είναι ακόμα του τρέχοντος μοντέλου.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η γενική μορφή και σιλουέτα του αυτοκινήτου θα παραμείνουν αυτούσιες, αλλά θα υπάρξουν ορισμένες σχεδιαστικές παρεμβάσεις στους προφυλακτήρες, στη γρίλια (με την υιοθέτηση της νέας Singleframe, στο στιλ εκείνης του Q8 e-tron), και βεβαίως στους προβολείς με τη νέα φωτεινή υπογραφή.

Στην ουρά του, το facelift του e-tron GT περιλαμβάνει την τροποποίηση του σχεδιασμού του διαχύτη, και επίσης αλλαγές στα φώτα. Μία ακόμη από τις αισθητικές παρεμβάσεις θα αφορά στα νέα σχέδια των ζαντών ελαφρού κράματος, ενώ θα υπάρξουν μικρές αλλαγές -που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές- και στο εσωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα των τεχνικών προδιαγραφών, η γερμανική εταιρεία θα βελτιστοποιήσει την απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων για να πετύχει τόσο την ενίσχυση της απόδοσης όσο και τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Η τελευταία παράμετρος θα συμβάλλει και στην αύξηση της αυτονομίας, μαζί με την αναβάθμιση της απόδοσης της μπαταρίας.

Περισσότερα για αυτό το θέμα θα γίνουν σαφή όταν παρουσιαστεί η ανανεωμένη Porsche Taycan, δεδομένου ότι τα αδερφά αυτοκίνητα του Zuffenhausen και του Ingolstadt μοιράζονται τόσο την ίδια πλατφόρμα όσο και πολλές από τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση του ανανεωμένου Audi e-tron GT αναμένεται σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, μετά την αποκάλυψη του A6 Sportback e-tron, και η διάθεσή του στην αγορά μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ