Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce στην ιστορία

νέα Rolls-Royce Spectre αμιγώς ηλεκτρική 2022

Με την αποκάλυψη της Spectre παραγωγής η Rolls-Royce ανοίγει και επίσημα το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό κεφάλαιο στην ιστορία της.

Πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία, αλλά και με τα «προφητικά» λόγια του Charles Rolls ο οποίος εκθείαζε τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναν και πλέον αιώνα πριν, η Rolls-Royce έκανε το επόμενη βήμα της με την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής Spectre.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπερπολυτελές σούπερ coupe, όπως χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί τη νέα δημιουργία τους είναι ένα εντυπωσιακών διαστάσεων αυτοκίνητο με μήκος που φτάνει στα 5.453 χλστ., πλάτος στα 2.080 χλστ. και ύψος στα 1.559 χλστ. Το μεταξόνιο φτάνει στα 3.210 χλστ. και έτσι, παρά την ύπαρξη μόνο δύο θυρών, στην καμπίνα της Spectre θα μετακινηθούν με περισσή άνεση τέσσερα άτομα, από ό,τι καταλαβαίνουμε, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις τους.

Σχεδιαστικά η Spectre είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως αυτοκίνητο των Βρετανών με τη χαρακτηριστική μάσκα της Rolls-Royce να είναι φωτιζόμενη, ενώ το διάσημο αγαλματίδιο Spirit of Ecstasy στην κορυφή της μπορεί να εμφανίζεται και να «κρύβεται» κατόπιν απαίτησης του οδηγού.

νέα Rolls-Royce Spectre αμιγώς ηλεκτρική 2022

Εκτός από αμιγώς ηλεκτρικό, το νέο μεγάλο coupe είναι παράλληλα το πιο προηγμένο μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ η βρετανική εταιρεία, αλλά και εκείνο με την υψηλότερη αεροδυναμική απόδοση μέχρι σήμερα, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να φτάνει στο 0,25.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο ρόλο στο παραπάνω νούμερο παίζει η σχεδίαση του πίσω μέρους της Spectre, σε συνδυασμό με το επίπεδο πάτωμα που έγινε εφικτό χάρη στην αλουμινένια πλατφόρμα Architecture of Luxury, την οποία και αξιοποιεί.

νέα Rolls-Royce Spectre αμιγώς ηλεκτρική 2022

Στην πολυτελή καμπίνα του νέου ηλεκτρικού coupe των Βρτετανών η εικόνα είναι επίσης πολύ κοντά σε αυτά που γνωρίζουμε από την υπόλοιπη γκάμα της Rolls-Royce, με τα εκλεκτά υλικά και τις δεκάδες εντυπωσιακές λεπτομέρειες να είναι παρόντα παντού. Highlight, οι πόρτες που ανοίγουν ανάποδα και φωτίζουν την καμπίνα με 4.976 «άστρα», που κάνουν την εμφάνισή τους στο ταμπλό αλλά και την οροφή του coupe.

Το νέο πιο σκληρά δοκιμασμένο μοντέλο στην ιστορία των Βρετανών ξεχωρίζει επίσης και για την ανάρτηση Planar που φέρει, η οποία έχει τη δυνατότητα να απεμπλέξει τις αντιστρεπτικές δοκούς και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανεξαρτησία κίνησης σε κάθε τροχό, με στόχο τα ακόμη υψηλότερα επίπεδα άνεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και η Rolls-Royce παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της Spectre οι Βρετανοί δεν προχώρησαν στην αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών του μεγάλου πολυτελούς coupe τους καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο οριστικοποίησής τους. Οι άνθρωποι της Rolls-Royce αναφέρουν ωστόσο ότι η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης θα φτάνει κοντά στους 585 ίππους και τα 900 Nm ροπής.

Παράλληλα, η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα, παρά το βάρος που φτάνει σχεδόν στους τρεις τόνους (2.975 κιλά για την ακρίβεια), ενώ η αυτονομία που θα προσφέρει η συστοιχία μπαταριών θα ανέρχεται έως και τα 520 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP.

Η ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν προς τα τέλη του 2023. Αναφορικά με την τιμή οι Βρετανοί αναφέρουν προς το παρόν ότι το πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα τοποθετείται μεταξύ της Cullinan και της Phantom.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ