Αυτές είναι οι μάρκες που δεν έχουν πουλήσει ούτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα

New cars

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχουν καταφέρει να ταξινομήσουν – πολλά ή λίγα – αυτοκίνητα. Υπάρχουν, ωστόσο, και αυτές που τα μοντέλα τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν αγοραστές.

Το αυτοκίνητο συνεχίζει να αποτελεί το κατεξοχήν πολύτιμο εργαλείο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, παρά τα χτυπήματα που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας, της έλλειψης ημιαγωγών και της αποδιοργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, την πρώτη θέση σε επίπεδο πωλήσεων στην ελληνική αγορά κατέλαβε η Toyota με 12.030 ταξινομήσεις καινούργιων ΙΧ, ενώ ακολουθούν οι Peugeot και Hyundai με 7.251 και 7.179 ταξινομηθείσες μονάδες αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισχυρή «οπαδική βάση» έχουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν τα μοντέλα τους στη χώρα μας, εξαιρούμενων κάποιων εταιρειών που το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022 δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποια πώληση καινούργιου ΙΧ.

Πρόκειται για εταιρείες που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένα «βαλάντια», τα οποία μετά την οικονομική κρίση έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αγοραστικής τους δύναμης.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας (διαβάστε εδώ), που αφορούσε τις ταξινομήσεις του πρώτου 6μήνου του τρέχοντος έτους, η Ferrari ήταν μία από τις εταιρείες που δεν είχαν καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουν την παρουσία τους επί ελληνικού εδάφους (μέσω της Genesis S.A - Κηφισιά)

Οι μηδενικές ταξινομήσεις, μάλιστα, της Ferrari στη χώρα μας δεν ήταν κάτι καινούργιο, αλλά πρόκειται για μια... παράδοση που «κρατούσε» από το 2012. Τον Αύγουστο, ωστόσο, αυτό άλλαξε, μιας και ταξινομήθηκε μία ολοκαίνουργια SF90 Stradale.

SF90 Stradale
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εταιρείες με τις μηδενικές ταξινομήσεις

Από την άλλη, συνεχίζουν να είναι αποθαρρυντικές οι επιδόσεις του υπερπολυτελούς brand Rolls-Royce (αντιπροσωπεύεται μέσω του BMW Group). Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να έχει μηδενικές ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας τουλάχιστον από το 2000, από τότε δηλαδή που υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις των κατασκευαστών στην ελληνική αγορά.

Μηδέν ταξινομήσεις και για την Bugatti, που εκπροσωπείται από την Kosmocar, όπως και για τις McLaren, Aston Martin και Morgan, με τις δύο πρώτες να μην εισάγονται καν στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η Aston Martin είχε επιχειρήσει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, αποκτώντας εκπροσώπηση από την εταιρεία PBS Motion S.A. Το βρετανικό brand άνοιξε κάθετη μονάδα Λ. Αθηνών, στο Αιγάλεω, αλλά το εγχείρημά της δεν καρποφόρησε, και έτσι σήμερα δεν έχει παρουσία επί ελληνικού εδάφους.

Οι ανωτέρω εταιρείες - Aston Martin, McLaren, Rolls-Royce και Bugatti - δεν μπόρεσαν να ταξινομήσουν κάποιο καινούργιο ΙΧ ούτε καθόλη τη διάρκεια του 2021, με μοναδική εξαίρεση τη Morgan η οποία «έβαλε» ελληνικές πινακίδες σε μόλις ένα καινούργιο αυτοκίνητό της.

Ποιες πραγματοποίησαν «αντεπίθεση» το 2022

Μέρος της παραπάνω λίστας – για το σύνολο του 2021 – ήταν και οι Bentley, Maserati και Lamborghini. Το 2022, ωστόσο, οι συγκεκριμένες εταιρείες εξαπέλυσαν την «αντεπίθεσή» τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bentley το πρώτο 8μηνο του έτους έχει ταξινομήσει 4 αυτοκίνητα, η Maserati 17 και η Lamborghini 4.

Lamborghini Urus

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ