Ford σε carandmotor: Έχουμε πολύ ευχάριστα νέα για τους Έλληνες πελάτες μας

Ford Pro Carandmotor

Μιλώντας στο carandmotor, ο Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Ford Ευρώπης περιέγραψε τη συνταγή της επιτυχίας για τα επαγγελματικά της εταιρείας και αναφέρθηκε στο νέο καινοτόμο πρόγραμμα της μάρκας το οποίο έρχεται στην Ελλάδα.

Βαρκελώνη. Αυτή την πόλη-στολίδι στις βορειοανατολικές ακτές της Ιβηρικής Χερσονήσου επέλεξε η Ford, προκειμένου να συστήσει στους δημοσιογράφους της Ευρώπης το πρώτο της ηλεκτρικό επαγγελματικό, E-Transit, το οποίο οδηγήσαμε στους καταπράσινους δρόμους, με τα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτήρια.

Πέρα, όμως, από την καταγραφή των πρώτων οδηγικών μας εντυπώσεων από την ηλεκτρική εκδοχή του Transit (διαβάστε εδώ), είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους κύριους άξονες του καινοτόμου προγράμματος Ford Pro, το οποίο έχει χριστεί από τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Pro συνέντευξη carandmotor

Μια ιστορία που τα τελευταία χρόνια προβάλει λαμπρή για τα επαγγελματικά της Ford, καταλαμβάνοντας διαδοχικές πρωτιές σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πολύ υψηλά μερίδια αγοράς.

Η αναρρίχηση των επαγγελματικών της Ford στην κορυφή, μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να εκληφθεί, μιας και είναι απότοκο ενός άρτια μελετημένου και εκτελεσμένου στρατηγικού σχεδίου, με αφετηρία το λανσάρισμα της πρώτης (και τρέχουσας) γενιάς του Transit Custom.

Τα κύρια σημεία αυτής της διαδρομής της Ford προς την καθολική αναγνώριση περιέγραψε, μιλώντας στο carandmotor ο Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της Ford Europe, Brendan Lyne.Ford σε carandmotor: Έχουμε πολύ ευχάριστα νέα για τους Έλληνες πελάτες μας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που κλήθηκε να λάβει η εταιρεία, τον βαθμό ετοιμότητας των πόλεων ώστε να υποδεχθούν έναν μεγάλο όγκο ηλεκτρικών LCV, ενώ διαμήνυσε ότι τα καλύτερα για τους Έλληνες κατόχους επαγγελματικών της Ford… βρίσκονται μπροστά τους.

Τα ευχάριστα νέα για τους φίλους της Ford, «ακούν» στο όνομα Ford Pro, ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών που, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Brendan Lyne στο carandmotor, στην Ελλάδα θα λανσαριστεί στις αρχές του 2023. 

Ford Pro συνέντευξη carandmotor

C&M: Πώς επηρέασε η υγειονομική κρίση της COVID-19 την αγορά επαγγελματικών και κατ' επέκταση τη Ford;

BL: Κατά το πρώτο «χτύπημα» της πανδημίας έκλεισαν οι παραγωγικές μας μονάδες, τα εργοστάσια των προμηθευτών μας, αλλά και οι περισσότερες αντιπροσωπείες μας στην Ευρώπη. Σοβαρό πλήγμα υπέστη το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις πωλήσεις μας να πέφτουν - αν δεν κάνω λάθος - κατά 25%. Όταν άρχισαν να υποχωρούν τα πανδημιακά κύματα, οι αγορές άρχισαν να επανέρχονται σε μια τύποις κανονικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρακτικά, η πανδημία, πέρα από τον αντίκτυπό της στις εμπορικές μας επιδόσεις, μας έκανε να επινοήσουμε νέους διαύλους επικοινωνίας με τους πελάτες μας και μας έστρεψε στα online κανάλια, με τους πελάτες να επιλέγουν το διαδίκτυο για τις αγορές οχημάτων και την επιλογή υπηρεσιών. Γενικά η πανδημία σόκαρε την αγορά, αλλά και επαναπροσδιόρισε τον τρόπο σκέψης σχετικά με το πώς θα μετατρέψουμε μια δυσκολία σε πλεονέκτημα, πώς θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πελάτη, αλλά και μας βοήθησε να γίνουμε έτσι όπως μας θέλουν οι πελάτες μας.

Ford Pro συνέντευξη carandmotor

C&M: Η Ford είναι ήδη μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη. Με ποιους τρόπους θεωρείτε πως μπορείτε να εδραιώσετε περαιτέρω την κυριαρχία σας;

ΒL: Και στην Ελλάδα (η Ford κυριαρχεί στα επαγγελματικά). Για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμέρα, προηγήθηκε ένα μεγάλο ταξίδι. Αρχικά, αν ανατρέξετε στο 2012, θα δείτε πως το μερίδιό μας στην αγορά ήταν γύρω στο 8%. Τότε, όμως, ακολούθησε ένα είδος… Μπινγκ Μπανγκ για εμάς, δεδομένου ότι άρχισε η εμπορική πορεία της τρέχουσας γκάμας μοντέλων μας. Εκείνη τη χρονιά είδε το φως η υφιστάμενη γενιά του Transit Custom, ένα μοντέλο που σήμανε την επανάστασή μας, εκτοξεύοντας το συνολικό μερίδιό μας στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο βήμα ήταν το δίκτυο με τα Ford Transit Centres στην Ευρώπη, με το οποίο κάναμε τους εμπόρους μας να σκεφτούν διαφορετικά πάνω στα επαγγελματικά οχήματα και να εγκαταστήσουν Transit Centres. Καταλήξαμε να έχουμε 800 τέτοια καταστήματα επί ευρωπαϊκού εδάφους, τα οποία εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών αγοράς και χρηματοδότησης, καθώς και λύσεων after sales στα επαγγελματικά οχήματα της Ford.

Το τρίτο καθοριστικό βήμα για να αυξήσουμε το μερίδιό μας ήταν να διευρύνουμε το εργατικό δυναμικό μας, διπλασιάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων μας στα επαγγελματικά οχήματα.

Ford Pro συνέντευξη carandmotor

Και τώρα πραγματοποιούμε το νέο μεγάλο βήμα μας, που είναι το λανσάρισμα της Ford Pro, υπό τη μορφή μιας ξεχωριστής επιχειρηματικής οντότητας. Η Ford Pro παρέχει στους πελάτες μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη λειτουργία των στόλων τους, συνδυάζοντας λογισμικό, φόρτιση, σέρβις και χρηματοδότηση για επαγγελματικά οχήματα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε η μοναδική εταιρεία του κλάδου που προσφέρουμε στους επαγγελματίες ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη νέα γενιά προϊόντων μας, η οποία εγκαινιάστηκε από το E-Transit.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

C&M: Έχουν υπάρξει οι κατάλληλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη προκειμένου να αγκαλιάσουν οι οδηγοί τα ηλεκτρικά οχήματα;

BL: Η απάντηση είναι όχι. Νομίζω πως σε όλη την Ευρώπη οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Ford, επιδιώκουν τη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας με τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούμε να επιταχύνουμε την ηλεκτροκίνηση μόνοι μας. Τόσο εμείς όσο και οι και οι πελάτες μας που κατέχουν στόλους επαγγελματικών χρειάζεται να βοηθηθούν από τις κυβερνήσεις. Πρέπει να συνεργαστούμε στενά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα, ειδικά αυτά που αφορούν τη φόρτιση των οχημάτων.

Αρχικά πρέπει να υπάρξει ο απαραίτητος αριθμός φορτιστών για τον «ανεφοδιασμό» των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα διαθέτουν επαρκή αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τοποθετούμε φορτιστές, αλλά η επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας είναι δουλειά των κυβερνήσεων.

C&M: Υπάρχει κάτι που θα θέλετε να διαμηνύσετε στους οδηγούς επαγγελματικών της Ford στην Ελλάδα;

BL: Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να είμαστε το νούμερο 1 στα επαγγελματικά οχήματα στην Ελλάδα. Είναι μια αγορά που την έχουμε στην καρδιά μας, καθώς η ελληνική ομάδα (της Ford) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω το μερίδιο μας στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Και θεωρώ πως με τη νέα γκάμα προϊόντων που έρχεται, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Και μόλις φέρουμε την πλατφόρμα Ford Pro στην Ελλάδα, θα είμαστε οι μόνοι στη χώρα που θα προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες χρηματοδότησης, τηλεματικής, λογισμικού και φόρτισης. Η επικείμενη έλευση της Ford Pro αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για τους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων και τους νέας μας πελάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Pro συνέντευξη carandmotor

Ford Pro: Ολοκληρωμένες λύσεις για αύξηση της παραγωγικότητας

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, το λανσάρισμα της ολοκληρωμένης πλατφόρμας παροχής λύσεων Ford Pro στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μέσα στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Ford Pro είναι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, παρέχοντας πλήρως ενσωματωμένες ψηφιακές λύσεις που βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται τους στόλους τους με άνεση και αποτελεσματικότητα, είτε χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα, είτε ηλεκτρικά μοντέλα - ή ακόμα και οχήματα που δεν ανήκουν στη Ford.

Τα ρώτα αποτελέσματα της Ford Pro στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, μιας και αποδείχθηκε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας μπορούν να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενός στόλου από 10% σε 20%.

Ουσιαστικά, η Ford Pro συνδέει όλες τις πτυχές της διαχείρισης ενός στόλου (χρηματοδότηση, φόρτιση, software, σέρβις) για μέγιστη απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της που διαθέτουν στόλους επαγγελματικών δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε τρίτες εταιρείας, μιας και η Ford θα φροντίζει για κάθε τους ανάγκη. Αυτό το καταφέρνει μέσω των εξής εργαλείων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετατροπές οχημάτων (Ford Pro Vehicles)

Αρχικά, η Ford έχει φροντίσει να εξελίξει μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών μοντέλων που διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων και ικανοποιούν ξεχωριστές ανάγκες. Στην περίπτωση που ο πελάτης της θέλει να κάνει μια μετατροπή (π.χ. προσθήκη φώτα φάρου, προσθήκη ραφιών, ή αναβάθμιση εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης), η Ford έχει την τεχνογνωσία να ικανοποιήσει τα θέλω του.

Παράλληλα, πλέον προσφέρονται και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η ενσωμάτωση συστημάτων τρίτων στην οθόνη αφής του οχήματος, καταργώντας την ανάγκη προσθήκης έξτρα πάνελ ελέγχου στην καμπίνα.

Ford Pro συνέντευξη carandmotor

Λογισμικό (Ford Pro Software)

Μέσω τηλεματικής (Ford Pro Telematics) καθίσταται δυνατή η μετατροπή εργοστασιακών δεδομένων που αφορούν τα οχήματα της Ford σε χρήσιμες πληροφορίες και ειδοποιήσεις που προσφέρονται στον χρήστη ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τον στόλο του (π.χ. θέση οχήματος σε ζωντανό χρόνο, υγεία αυτοκινήτου, παρακολούθηση οδηγού, κατάσταση φόρτισης και υπολειπόμενη αυτονομία). Το Ford Pro Telematics είναι συμβατό και με μη Ford οχήματα, μέσω μιας συσκευής που συνδέεται σε αυτά τα οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φόρτιση (Ford Pro Charging)

Η Ford συνεργάζεται με τους πελάτες της για να εντοπιστεί η βέλτιστη λύση φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της επιχείρησής τους, τόσο μέσω hardware όσο και software. Η ενσωματωμένη συνδεσιμότητα επιτρέπει στο σύστημα να εντοπίζει πιθανά προβλήματα πριν οι πελάτες καν τα αντιληφθούν και να τα επιλύει με ελάχιστη διακοπή της λειτουργίας.

Επιπροσθέτως, για τους πελάτες που παίρνουν τα οχήματά τους στο σπίτι μετά το πέρας της βάρδιας, η Ford απλοποιεί την εγκατάσταση και τη διαχείριση ενός οικιακού wallbox, ενώ παρέχεται και πρόσβαση σε πάνω από 300.000 φορτιστές.

Σέρβις (Ford Pro Service)

Πέρα από τα 800 συνεργεία Transit Centre και τους 4.500 εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές στην Ευρώπη, η Ford Pro θα έχει και έναν στόλο κινητών συνεργείων (Mobile Service). Πρόκειται για van που παρέχουν υπηρεσίες service σε μέρη που βολεύει τον εκάστοτε πελάτη, καταργώντας τον μη παραγωγικό χρόνο και το κόστος μεταφοράς των οχημάτων των στόλων στα συνεργεία. Πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψιν ότι τα κινητά συνεργεία της Ford μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα των οχημάτων των πελατών ώστε να γίνεται ταχύτερη διάγνωση του προβλήματος.

Χρηματοδότηση (Ford Pro Financing)

Η ολοκληρωμένη προσφορά οχημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών της Ford Pro θα διατίθεται με δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του επερχόμενου Ford Pro FinSimple. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την αγορά και τη χρηματοδότηση της μίσθωσης των επαγγελματικών οχημάτων με συνδυασμένη τιμολόγηση, εμπορικά πιστωτικά όρια, online διαχείριση λογαριασμών και δυνατότητα συνεργασίας με έναν ειδικό
χρηματοοικονομικό σύμβουλο. Το FinSimple καλύπτει επίσης οποιαδήποτε σχετική
χρηματοδότηση όπως τη μετατροπή οχημάτων σύμφωνα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ