Ηλεκτρική επίθεση από τη Ford: 3 νέα SUV μέχρι το 2024

Ford Mustang Mach-E

Ξεκινώντας μια νέα «ηλεκτρική» επίθεση, η Ford θα παρουσιάσει τρία ολοκαίνουργια ηλεκτρικά SUV μέχρι και το 2024.

Τα νέα μοντέλα θα απαρτίζουν την ολοκαίνουρια γκάμα Model e της εταιρείας, η οποία θα της επιτρέψει να μπει ακόμη πιο δυναμικά από ό,τι σήμερα (το μοναδικό ηλεκτρικό της Ford αυτή τη στιγμή είναι η Mustang Mach-e) στο «παιχνίδι» των ηλεκτρικών μοντέλων.

Τα τρία νέα ηλεκτρικά SUV θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, εκεί όπου αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη επένδυση για την προετοιμασία της γραμμής παραγωγής και της γραμμής τοποθέτησης της μπαταρίας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα, αυτά θα είναι ένα μεσαίο SUV, ένα επίσης μεσαίο coupe-SUV, καθώς και η πρώτη ηλεκτρική εκδοχή στην ιστορία του Ford Puma.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Electric

Το νέο μεσαίο SUV και το coupe-SUV θα βασιστούν πάνω στην ΜΕΒ πλατφόρμα του VW Group (οι δύο εταιρείες έχουν συνεργασία), θα έχουν μπαταρία χωρητικότητας έως 77 kWh, ενώ θα μπορούν να λάβουν εκδόσεις με κίνησης στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις τους θα παράγουν 300 ίππους ισχύος.

Χρονικά, το μεσαίο ηλεκτρικό SUV θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της φετινής χρονιάς για να λανσαριστεί το 2023. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το πώς θα ονομάζεται.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το νέο ηλεκτρικό coupe-SUV που θα βασίζεται σχεδιαστικά πάνω στο μεσαίο ηλεκτρικό SUV, ενώ θα αφιχθεί το 2024. Στόχος των ανθρώπων της Ford είναι το μοντέλο αυτό να έχει και αρκετά δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ford Puma
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς το ηλεκτρικό Puma, το νέο μοντέλο που θα είναι και το μικρότερο EV της Ford, αναμένεται να έχει μια αυτονομία κοντά στα 330 χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά, δεν θα αλλάξει το γνώριμο, πετυχημένο σχήμα του μοντέλου με τα μοτέρ βενζίνης και diesel, λαμβάνοντας μόνο κάποιες μικροεπεμβάσεις όπως π.χ. στη νέα «κλειστή» γρίλια της μάσκας, οι οποίες είναι απαραίτητες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο ηλεκτρικό Puma θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, μαζί με το υπάρχον Puma. Εκεί θα γίνεται και η παραγωγή των νέων ηλεκτρικών επαγγελματικών μοντέλων της Ford, τα οποία επίσης θα διατεθούν στην Ευρώπη το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ