Στους δρόμους το πρώτο πρωτότυπο του αυτοκινήτου της Xiaomi

Xiaomi EV Prototype

Ο κινέζικος γίγαντας των τηλεπικοινωνιών φέρεται να ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του τελικού EV παραγωγής που αναμένεται το 2024.

Δημοσιεύματα στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία η Xiaomi δεν επιβεβαίωσε, αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 η κατασκευή του πρωτοτύπου - στο σχεδιασμό του οποίου η εταιρεία εργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, θυμίζουμε, είναι το πρώτο βήμα της Xiaomi στην τεράστιά της επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φιλοδοξεί ότι θα την καθιερώσει στον παγκόσμιο αγώνα της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lei Jun, δήλωσε πρόσφατα πως η είσοδος της Xiaomi στον κόσμο αυτόν είναι «επιβεβλημένη», καθώς πλέον η αυτοκίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα γίνονται αλληλένδετα.

Στο πρόγραμμα αυτό εργάζονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, και το επόμενο μεγάλο βήμα της επένδυσης είναι η κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων το χρόνο, στα προάστια του Πεκίνου.

Η Xiaomi δεν επιβεβαίωσε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, αλλά ο Lei Jun έχει επιβεβαιώσει ότι δοκιμάζονται ήδη τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης κίνησης που θα έχει το αυτοκίνητο παραγωγής το 2024.

Οι δοκιμές εξέλιξης των συστημάτων αυτών διεξάγονται από 144 πρωτότυπα που είναι διασκορπισμένα σε όλη την Κίνα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ορισμένες BMW Σειρά 5 και τα κινεζικά BYD Han, εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ LiDAR.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι ένα sedan που θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές προδιαγραφές. Η πρώτη, και πιο οικονομική, θα διαθέτει αρχιτεκτονική 400V, ενώ η δεύτερη πλατφόρμα 800V που προσφέρει τη δυνατότητα σημαντικά ταχύτερης φόρτισης. Και τα δύο θα χρησιμοποιούν την προηγμένη μπαταρία τύπου Blade της BYD, είτε τη μπαταρία Kirin της CATL.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ