Είναι επίσημο: Η Xiaomi θα φέρει το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024

αυτοκίνητο Xiaomi

Ήταν κάτι που το περιμέναμε και τώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα: Ο κινέζικος κολοσσός Xiaomi θα παρουσιάσει το πρώτο του αυτοκίνητο σε 3 χρόνια από σήμερα.

Εδώ και αρκετό διάστημα και όπως σας είχαμε γράψει και στις αρχές του Σεπτέμβρη, η κινέζικη Xiaomi δούλευε πάνω στην εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μάλιστα δημιούργησε για αυτόν ακριβώς το λόγο την Xiaomi EV.

Παρόλα αυτά οι Κινέζοι δεν είχαν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε και είχαν επιβεβαιώσει μέχρι χθες το πότε θα δούμε στην αγορά το πρώτο τους αυτοκίνητο. Μέχρι χθες όμως, αφού η επίσημη ανακοίνωσε έγινε από τα χείλη του ιδίου του Προέδρου της εταιρείας, του Lei Jun, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της εταιρείας θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών της Xiaomi και αμέσως μετά από αυτό, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε κατά 5%.

Ήδη η Xiaomi EV, το υπεύθυνο τμήμα για την εξέλιξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, απασχολεί 300 εργαζομένους και επικεφαλής τους είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας.

Αυτό που πλέον μένει να διευκρινιστεί είναι το ποια θα είναι η στρατηγική της Xiaomi απέναντι στο πρώτο της αυτοκίνητο. Θα είναι ένας «κανονικός» κατασκευαστής με πλήρες τμήματα έρευνας και εξέλιξης, design και παραγωγής; Ή θα κάνει την πιο λογική κίνηση να συνεργαστεί με κάποια ήδη υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας που θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο για αυτή;

Πιθανή σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση είναι η Great Wall, με την οποία η Xiaomi είχε συνομιλίες παλαιότερα για συνεργασία, αν και κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή τι ακριβώς θα κάνει μάρκα. Το σίγουρο είναι ότι ένας πολύ μεγάλος νέος «παίχτης» μπαίνει δυναμικά στην αγορά αυτοκινήτου και πλέον, μένει να δούμε το ποιες είναι οι προθέσεις και της Apple μετά από την ανακοίνωση αυτή της Xiaomi και το εάν θα φέρει και αυτή σύντομα το δικό της αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ