Η Xiaomi επενδύει 10 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Xiaomi HQ

Ο κινεζικός γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας εισβάλλει με κρότο στην παγκόσμια σκηνή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μια αστρονομική επένδυση στη νεοσύστατη εταιρεία Xiaomi EV.

Η Xiaomi EV Inc. είναι το παράρτημα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το οποίο η κινεζική εταιρεία μπαίνει στην αγορά αυτοκινήτων. Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης που θα αγγίζει τα 10 δισ. σε βάθος δεκαετίας, και σε πρώτη φάση θα απασχολεί 300 εργαζόμενους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Xiaomi, που βρίκεται από χρόνια στον κόσμο της «κινητικότητας» κατασκευάζοντας ηλεκτρικά πατίνια, αποσκοπεί στην κατασκευή -φυσικά- αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό είναι και το τελευταίο μεγάλο project που αναλαμβάνει ο Lei Jun, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που έκανε την Xiaomi δεύτερη τη σε μέγεθος εταιρεία του πλανήτη πίσω από τη Samsung.

Στο πλαίσιο της νέας της επένδυσης, η Xiaomi έκανε περισσότερες από 2,000 συνεντεύξεις υποψήφιων εργαζομένων, είχε συναντήσεις με περισσότερες από δέκα εταιρείας προμήθειας εξαρτημάτων, και αγόρασε τη startup εταιρεία Deepmotion έναντι 77 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες για το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει με ποια από αυτές θέλει να προχωρήσει.

Εξάλλου, ελάχιστα είναι γνωστά για τη στρατηγική του ιαπωνικού γίγαντα στην αυτοκίνηση, καθώς και για τους τύπους των αυτοκινήτων που, τουλάχιστον στην αρχή, θα κατασκευάζει. Το σίγουρο είναι ότι με την είσοδο της Xiaomi EV Inc., ο μεγάλος παγκόσμιος αγώνας της ηλεκτροκίνησης εντείνεται ακόμα περισσότερο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ