Κίνηση ματ: Η Xiaomi θα παράγει μόνη της τα αυτοκίνητά της

Xiaomi EV 1

Το νέο εργοστάσιο της Xiaomi θα βρίσκεται στο Πεκίνο και θα κατασκευάζει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών και smartphone δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή εργοστασίου στο Πεκίνο για την κατασκευή περισσότερων από 300.000 ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, ενώ στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν και οι εγκατάσεις του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης, καθώς και των πωλήσεων. Το έργο θα θεμελιωθεί στην Beijing E-Town, μια Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Xiaomi EV2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το νέο εργοστάσιο της Xiaomi στην E-Town θα φτάσει στην μαζική παραγωγή το 2024, και είναι σύμφωνο με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi Lei Jun τον Οκτώβριο.

Το περασμένο Μάρτιο, η Xiaomi είχε δηλώσει ότι θα δεσμευτεί να επενδύσει 10 δις δολάρια σε ένα καινούριο τμήμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ορίζοντα δεκαετίας. Τον Αύγουστο ακολούθησε η εγγραφή της νέας επιχείρησης ηλεκτρικών αυτοκίνητων σε όλους τους κρατικούς φορείς.

Η Xiaomi έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ανά την υφήλιο, που πέρα από την τόνωση και την ανάπτυξη των πωλήσεων σε αυτά τα είδη, θα χρησιμοποιήσει αυτά τα καταστήματα ως “πολιορκιτικό κριό” για να προωθήσει τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της.

Mi Store

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ