Ετοιμάζεται το μικρό ηλεκτρικό SUV της Toyota - Όσα περιμένουμε

Toyota BZ4X 1

Η Toyota εξαπολύει την ηλεκτρική της επίθεση, όπου στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που θα κάθεται δίπλα στο Yaris Cross.

Νωπές παραμένουν ακόμα οι μνήμες από την απρόσμενη ηλεκτρική μετωπική επίθεση της Toyota, με φόντο τη διάθεση 30 νέων μηδενικών ρύπων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Πέρα από την επερχόμενη ηλεκτρική εκδοχή του Hilux (διαβάστε περισσότερα εδώ), η ιαπωνική εταιρεία προλειαίνει το έδαφος και ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα μεριμνά για την εκπροσώπηση του brand στην κατηγορία των B-SUV, συνυπάρχοντας με το νεοαφιχθέν Yaris Cross.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το νέο μοντέλο θα φέρει την ονομασία bZ2X, με τις διαστάσεις του να είναι εφάμιλλες με αυτές του Yaris Cross. Ειδικότερα, το μήκος του αναμένεται να είναι μεταξύ 4,15 και 4,30 μ., και η εμφάνισή του θα εναρμονίζεται με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα του sub-brand bZ (Beyond Zero) όπως αυτή μας συστήθηκε μέσω του πολυαναμενόμενου BZ4X. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Small EV SUV 1

Η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή του bZ2X, με τις πρώτες ενδείξεις να υποδηλώνουν ένα φουτουριστικής σχεδίασης B-SUV με ένα κομψό μπροστινό μέρος, πλαστικά προστατευτικά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος που θα υποδηλώνουν την εκδρομική διάθεση του αυτοκινήτου.

Δημοσιεύματα, βέβαια, αναφέρουν ότι το design θα αφήνει μια πιο σπορτίφ αύρα, συγκριτικά με αυτό του Yaris Cross, μια πρωτοβουλία που υιοθετείται ώστε να αποφευχθεί ο κανιβαλισμός μεταξύ των δύο αδελφικών μοντέλων.

Ως εκ τούτου, ουδείς θα εκπλαγεί αν η οροφή είναι πιο επικλινής και η σιλουέτα είναι πιο αεροδυναμική, εν αντιθέσει με τον πιο boxy χαρακτήρα του Yaris Cross.

Επιπροσθέτως, το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα e-TNGA του bZ4X, αλλά μια ολοκαίνουρια αρθρωτή αρχιτεκτονική με την ονομασία Ε3 πάνω στην οποία εργάζεται η Toyota και θα αφορά τα επικείμενα μοντέλα της μάρκας έδρα τους τη Γηραιά Ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota small SUV

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο προσόν της πλατφόρμας είναι το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μεγάλο εύρος κινητήρων, ηλεκτρικών, αλλά και εσωτερικής καύσης.

Το κουβάρι της γνωστοποίησης περισσότερων λεπτομερειών για το μικρό ηλεκτρικό SUV bZ2X θα ξετυλίγεται όσο πλησιάζουμε στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου, κάτι που αναμένεται είτε για τα τέλη του 2024, είτε για τις αρχές του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ