Η Toyota ετοιμάζει το ηλεκτρικό Hilux

Toyota Hilux EV

Το πρωτότυπο pickup που παρουσίασε -μεταξύ ακόμη 15 νέων EV- η Toyota στο Τόκιο ενδέχεται να μετεξελιχθεί στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Hilux της ιαπωνικής εταιρείας.

Η Toyota έχει θέσει στόχο να έχει τουλάχιστον μία ηλεκτρική πρόταση σε κάθε κατηγορία, και αυτή των pickup ημιφορτηγών δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Πόσω μάλλον με δεδομένη την απήχηση που γνωρίζουν τα EV της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Αμερική, με αφορμή την έλευση εκεί -πιθανότατα μέσα στο 2023- του Tesla Cybertruck.

Η στρατηγική της Toyota περιλαμβάνει την παρουσίαση 30 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας μέχρι το 2030, χρονιά κατά την οποία φιλοδοξεί οι ετήσιες παγκόσμιές της πωλήσεις EV να φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια οχήματα. Το επόμενο βήμα της στρατηγικής θα έρθει το 2035, έτος κατά το οποίο τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα αποτελούν το 100 τοις εκατό των πωλήσεών της, βάζοντας οριστικό τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιαπωνικός γγίγαντας δεν έδωσε σχεδόν καμία πληροφορία για το ηλεκτρικό πρωτότυπο pickup που παρουσίασε στο Τόκιο. Το μέγεθός του, όμως, είναι παρεμφερές με του Hilux και υπάρχουν ορισμένες κοινές σχεδιαστικές ρίζες - αν και με πιο προοδευτικό design.

Ως ηλεκτρικό, φυσικά, έχει κλειστή γρίλια, με εξαίρεση το πλαίσιό της, ενώ η σημαντικότερη αισθητική διαφοροποίηση έρχεται από τα πιο «adventure» φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με τις ψεύτικές εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος τους.

Αντίστοιχο off-road δυναμισμό δίνει και το πλαστικό προστατευτικό του κάτω μέρους του ρύγχους, με τον αεραγωγό πάνω του και δύο στοιχεία που μοιάζουν σαν λεπτοί προβολείς ομίχλης, καθώς και το μαύρο χρώμα της οροφής και των εμπρός κολονών.

Μια πληροφορία που κυκλοφορεί, ανεπίσημη, είναι ότι το νέο αυτό ηλεκτρικό pickup θα βασίζεται στην καινούρια πλατφόρμα TGNA-F της Toyota, που φυσικά υποστηρίζει κάθε μορφή ηλεκτροκίνησης και χρησιμοποιούν και οι νέες γενιές των Land Cruiser και Lexus LX.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως αυτό να είναι ένα μακροχρόνιο πλάνο, καθώς στις ΗΠΑ ήδη εξελίσσεται η επόμενη γενιά του Hilux, που εκεί ονομάζεται Tacoma. Οι φήμες στην Αμερική λένε ότι θα έχει τετρακύλινδρο Turbo κινητήρα και ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ