Γιατί η Toyota σταμάτησε την παραγωγή της στην Τουρκία;

Toyota Turkey

Η Toyota σταματά από σήμερα την παραγωγή της στην Τουρκία μέχρι και τις 12 Μαρτίου. Δείτε το λόγο.

Η ιαπωνική φίρμα διατηρεί εργοστάσιο στην Τουρκία από το 1998 στην επαρχία Σαγγαρίου, εκεί όπου κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί η Corolla, το Corolla Verso, το Auris και πλέον, από το 2016, το C-HR, με όλα τα παραπάνω μοντέλα να προορίζονται για τις αγορές της Ευρώπης.

Το εργοστάσιο της Τουρκίας έχει χωρητικότητα 150.000 οχημάτων το χρόνο και είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα εργοστάσια της Toyota εκτός Ιαπωνίας.

Τα τελευταία 2 χρόνια της κρίσης με τον κορωνοϊό και πλέον, της κρίσης για την αυτοκινητοβιομηχανία με την έλλειψη ημιαγωγών (chips), έχουν οδηγήσει πολλές εταιρείες στην παύση της παραγωγής στα εργοστάσιά τους, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στις παραδόσεις νέων μοντέλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον και όπως μεταδίδουν μέσα από την Τουρκία, η Toyota προχωρά και αυτή σε παύση της παραγωγής του εργοστασίου της στην Τουρκία από σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022 μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, λόγω φυσικά της έλλειψης ημιαγωγών (chips).

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο που η Toyota σταματά τις γραμμές παραγωγής της στην Τουρκία επειδή υπάρχει έλλειψη στα chips, αφού το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η νέα παύση παραγωγής είναι μικρότερη σε διάρκεια από την προηγούμενη, μιας και τα προβλήματα με τις ελλείψεις των ημιαγωγών συνεχίζουν μεν να υπάρχουν, ωστόσο αν και με αργούς ρυθμούς, φαίνεται ότι σιγά-σιγά βελτιώνεται η κατάσταση και έτσι οι παύσεις των εργοστασίων είναι μικρότερες σε διάρκεια. Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το ερχόμενο Φθινόπωρο να υπάρξει εξομάλυνση σε αυτό το κομμάτι και να μην υπάρχουν πλέον μεγάλες αναμονές στις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ