Ο Ερντογάν μειώνει τις τιμές των «Made in Turkey» αυτοκινήτων - Πώς το καταφέρνει;

Togg SUV ηλεκτρικό αυτοκίνητο Τουρκίας

Χείρα βοηθείας στην TOGG προσφέρει η Τουρκία, προχωρώντας σε μια τολμηρή μείωση των φορολογικών συντελεστών των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το εμπορικό ντεμπούτο του πρώτου Made in Turkey αυτοκινήτου, το οποίο φέρει την υπογραφή της TOGG και συνιστά ένα ηλεκτρικό SUV που θα διατεθεί στην εγχώρια αγορά στις αρχές του 2023.

Με στόχο την παραγωγή 175.000 μονάδων ετησίως, η κοινοπραξία 5 εταιρειών-κολοσσών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu) αναμένεται να προσφέρει 20.000 νέες θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρει καθοριστικά (με 50 δισ. δολάρια) στο ΑΕΠ της χώρας.

Δεδομένου, λοιπόν, του σημαίνοντος ρόλου που θα διαδραματίσει η TOGG στην ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας, η κυβέρνηση της χώρας προβάλλει έτοιμη να διευκολύνει την απόκτηση των προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
togg suv

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, παρέχοντας καθαυτό τον τρόπο σημαντική ώθηση στα τετράτροχα προϊόντα της TOGG που – ως γνωστόν - θα είναι μηδενικών ρύπων. - Δείτε όλα τα νέα μοντέλα του Ερντογάν.

Ειδικότερα, νομοσχέδιο που εκτιμάται ότι θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες στη βουλή, προβλέπει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 60% σε 10% σε όλα τα ηλεκτρικά που έχουν ισχύ έως και 160 kW (217 PS) και ταυτόχρονα η λιανική τιμή τους δεν υπερβαίνει τις 700.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή τα 39.931 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εν λόγω ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση θα επωφεληθεί μόνο η προσθιοκίνητη έκδοση του επερχόμενου SUV της ΤOGG, ο ηλεκτροκινητήρας της οποίας αποδίδει 203 ίππους (υπάρχει και τετρακίνητη των 400 PS).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
togg suv

Επιπροσθέτως, στα αυτοκίνητα με μέγιστη ισχύ 160 kW αλλά τιμή άνω των 700.000 τουρκικών λιρών, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα μειωθεί σε 40%. Παράλληλα, ο φορολογικός συντελεστής για οχήματα ισχύος άνω των 160 kW και τιμή κάτω από 750.000 τουρκικές λίρες (42.780 ευρώ) θα διολισθήσει στο 50%, ενώ για όλα τα αυτοκίνητα με την ίδια ιπποδύναμη (160 kW) αλλά με τιμή άνω των 750.000 τουρκικών λιρών, ο φόρος θα διαμορφωθεί στο 60%.

«Με τις αλλαγές (σ.σ. στον φορολογία) προσπαθούμε να μειώσουμε τις τιμές των οχημάτων που παράγονται στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Ελίτας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ομίλου AK Party και Υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο του 2021, η Τουρκία είχε αυξήσει σημαντικά τους φορολογικές συντελεστές στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά ενόψει της εμπορικής διάθεσης των μοντέλων της TOGG προχωρά σε μια τολμηρή αναθεώρηση η οποία θα τα καταστήσει πιο ελκυστικά στους καταναλωτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ