Παραγωγή αυτοκινήτου στην Τουρκία: Αυτά είναι τα νέα μοντέλα του Ερντογάν

Togg τα πλάνα των Τούρκων και τα νέα μοντέλα 2022

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει η Togg είναι μόνο η αρχή για την τούρκικη εταιρεία, η οποία και θα παρουσιάσει νέα μοντέλα σε κάθε δημοφιλή κατηγορία.

Ως νεοσύστατη εταιρεία που «περιμένει» να βγάλει στην παραγωγή το πρώτο της μοντέλο, η Tοgg φιλοδοξεί φυσικά να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, εκτός από εκείνη των μικρομεσαίων SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες για τη γραμμή παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Togg βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, με τις δοκιμές στην κατασκευή του να βρίσκονται προ των πυλών -αναμένονται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο- ώστε να μπουν στη θέση τους και τα τελευταία «κομμάτια του παζλ» πριν από την έναρξη της μαζικής παραγωγής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το τούρκικο SUV που πραγματοποίησε δοκιμές εξέλιξης και επί ευρωπαϊκού εδάφους αναμένεται να περάσει σύντομα και από τις αυστηρές δοκιμές αξιολόγησης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP. Η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Η ολοκλήρωση του εργοστασίου της Togg στην Τουρκία αναμένεται παράλληλα να δώσει νέα πνοή στα πλάνα της εταιρείας που προσδοκά της είσοδό της και σε άλλες δημοφιλείς κατηγορίες μοντέλων και φιλοδοξεί να παρουσιάσει μέχρι το 2030 τέσσερα ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το SUV σειρά έχει το sedan της Togg, το οποίο από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται επίσης στη μικρομεσαία κατηγορία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με την παραγωγή του SUV, οι Τούρκοι αναμένεται να παρουσιάσουν την έκδοση παραγωγής του sedan, που έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του ως πρωτότυπο, προς το τέλος του 2022 ή τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η μαζική παραγωγή για το sedan δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2024.

Παράλληλα με το sedan δεν αποκλείεται να δούμε και μια έκδοση με διαφορετικό πίσω μέρος και σαφείς coupe επιρροές, ως την έκδοση hatckback. Η τελευταία, με τη μορφή πρωτότυπου, έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του έτους στην γνωστή αμερικάνικη έκθεση τεχνολογίας CES, στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών.

togg

Η μικρή κατηγορία βρίσκεται φυσικά στο στόχαστρο της τούρκικης εταιρείας που σκοπεύει να έχει και εκεί παρουσία με την δημιουργία ενός μικρού και φυσικά επίσης αμιγώς ηλεκτρικού SUV που θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 5ο κατά σειρά μοντέλο που θα δούμε από τους Τούρκους είναι ένα αυτοκίνητο που τοποθετείται στην κατηγορία των πολυμορφικών (MPV). Η εν λόγω κατηγορία, αν και δεν έχει το κοινό που παρουσίαζε στην Ευρώπη μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, είναι σημαντική καθώς ένα ηλεκτρικό πολυμορφικό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητικότητας αλλά και ως ταξί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ