Έρχεται το νέο bZ1: Το μικρότερο ηλεκτρικό Toyota

Νέο Toyota bZ4X ηλεκτρικό SUV 2021

Η Toyota με το επικείμενο λανσάρισμα του bZ4X μπαίνει δυναμικά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως σε λίγο διάστημα θα το πλαισιώσει και από το μικρότερο ηλεκτρικό της, το νέο bZ1.

Το bZ1 θα είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με crossover χαρακτηριστικά και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Θα είναι μέλος της νέας οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας – το μικρότερο από πλευράς διαστάσεων, και θα έρθει στην αγορά το 2025.

Το αυτοκίνητο εντάσσεται στη στρατηγική Toyota 2030, με βάση την οποία μέχρι το 2030 έως και 13 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα προστεθούν στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το bZ4X που προαναφέραμε, το bZ3, αλλά και το bZ1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο, αισθητικά θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο bZ Small Crossover που μας έδειξε πριν λίγο διάστημα η Toyota, κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας της στρατηγικής με την ονομασία «Beyond Zero».

Toyota bZ small crossover

Από πλευράς διαστάσεων, το bZ1 θα έχει περίπου τις ίδιες αναλογίες με αυτές του νέου Toyota Aygo X, υιοθετώντας όμως την πιο ξεχωριστή αισθητική των ηλεκτρικών μοντέλων «bZ» της ιαπωνικής μάρκας.

Έτσι, δεν θα έχει εμπρόσθια γρίλια, στο εμπρός μέρος του θα υιοθετεί μια πολύ λεπτή LED γραμμή φώτων, ενώ στο εσωτερικό του θα έχει μια σχεδίαση που θα του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερους χώρους, παρά τις μικρές του διαστάσεις.

Το νέο Toyota bZ1 θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα e-TNGA της ιαπωνικής μάρκας, το ειδικό παγκόσμιο πάτωμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τις διαστάσεις της ώστε να δειχτεί διαφορετικού μεγέθους αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota bZ small crossover

Στην περίπτωση του bZ1, η κίνηση θα στέλνεται μπροστά, στο μπροστινό μέρος θα βρίσκεται και ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ θα υπάρχει μπαταρία μεγέθους ανάμεσα στις 25 και 35 kWh που θα προσφέρει ανώτατη αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το αυτοκίνητο. Τιμολογιακά, αναμένουμε στην Ευρώπη μια τιμή ανάμεσα στα 15.000 και 20.000 ευρώ για το αυτοκίνητο, τονίζοντας και πάλι ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε κάποια ασφαλή ένδειξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ