Αυτές είναι οι τιμές του νέου Toyota Aygo X στην Ελλάδα

Toyota Aygo X

Το νέο ιαπωνικό μίνι με τα urban crossover χαρακτηριστικά ξεκινά την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας με επτά διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού.

Η Toyota παρουσίασε πριν μερικούς μήνες την τρίτη γενιά του Aygo, που πλέον αποκτά ένα X στην ονομασία του και χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν σε τρομερό βαθμό σε σχέση με τους προκατόχους του.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Aygo X έχει μεγαλώσει αισθητά και φθάνει πλέον στα 3,7 μέτρα μήκους, ενώ τα επιπλέον 90 χλστ. στο μεταξόνιο σημαίνει ότι οι χώροι των επιβατών είναι αρκετά βελτιωμένοι.

Εκτός από μακρύτερο, το νέο Aygo X είναι πιο πλατύ και πιο ψηλό, ενώ με 231 λίτρα χώρου αποσκευών (+60 λτ. σε σχέση με το παρελθόν) πλησιάζει σε όγκο τα κορυφαία της μικρής κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Aygo X βασίζεται πάνω στη νεότερη GA-B πλατφόρμα της μάρκας και ξεχωρίζει για τον πολύ μικρό κύκλο στροφής με ακτίνα 4,7 μέτρων. Διαθέτει και πάλι έκδοση με υφασμάτινη ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή, ενώ προσφέρει πολλές προτάσεις διχρωμίας του αμαξώματος.

Toyota Aygo X

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό είναι πιο φρέσκια, με καμπύλες γραμμές και μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής έως και 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, Toyota Smart Connect. Για πρώτη φορά επίσης υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία όπως κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός, ασύρματη φόρτιση κινητού, ενώ πλήρης είναι και η γκάμα των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει το νέο Toyota Aygo X είναι ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.000άρης βενζινοκινητήρας των 72 ίππων και 93 Nm, που συνδυάζεται με στάνταρ μηχανικό 5 σχέσεων. Υπάρχει και επιλογή για αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού, πλην της βασικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Aygo X

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το νέο Toyota Aygo X στοχεύει στην καθημερινή οικονομία κίνησης με αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρεία να είναι 4,8 λτ./100 χλμ. (4,9 λτ./100 χλμ. με το CVT), με τις εκπομπές ρύπων να ξεκινούν από τα 108 γρ./χλμ. για το μηχανικό κιβώτιο και τα 109 γρ./χλμ. για το αυτόματο. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις δεν επιβαρύνονται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και είναι ελεύθερες Δακτυλίου.

Τα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Toyota Aygo X είναι επτά: X, X-Play, X-Style, X-Trend, X- Envy και X-Limited. Από την βασική κιόλας έκδοση εξοπλισμού X, η γκάμα των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας είναι πληρέστατη, ενώ τα χαρακτηριστικά άνεσης δεν παρουσιάζουν ουσιαστικές ελλείψεις.

Toyota Aygo X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή εκκίνησης της γκάμας, χωρίς προωθητικές ενέργειες, για τα νέα Toyota Aygo X με χειροκίνητο κιβώτιο είναι τα 13.920 ευρώ (έκδοση X) και με αυτόματο κιβώτιο τα 15.620 ευρώ (έκδοση X-Play). Τέλος, το νέο Toyota Aygo X καλύπτεται με έξι χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά του μέρη.

Αναλυτικά οι τιμές του νέου Toyota Aygo X

Aygo X 1.0 72 PS MT/CVT: 13.920 ευρώ/-
Aygo X-Play 1.0 72 PS MT/CVT: 14.520 ευρώ/15.620 ευρώ
Aygo X-Style 1.0 72 PS MT/CVT: 15.220 ευρώ/16.320 ευρώ
Aygo X-Pulse 1.0 72 PS MT/CVT: 15.790 ευρώ/16.890 ευρώ
Aygo X-Trend 1.0 72 PS MT/CVT: 16.590 ευρώ/17.690 ευρώ
Aygo X-Envy 1.0 72 PS MT/CVT: 17.190 ευρώ/18.290 ευρώ
Aygo X-Limited 1.0 72 PS MT/CVT: 19.410 ευρώ/20.510 ευρώ

Toyota Aygo X

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ